32.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Misterul bisericii cu hramul „Sfintei Xenia” care se va ridica la Dãnesti

SLUJBÃ… Comuna Dãnesti va avea o bisericã nouã, în centrul satului de resedintã. Piatra de temelie a noului lãcas de cult va fi pusã astãzi, în cadrul unei slujbe de sfintire a locului, ce va fi oficiatã de Preasfintitul Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor, înconjurat de un sobor de preoti si diaconi. „Slujba va începe la ora 16:00 si îi asteptãm cu drag pe toti cei care doresc sã fim uniti în rugãciune si în bucurie. Dupã punerea pietrei de temelie, va fi sfintitã si casa de prãznuire din localitatea Bereasa”, a declarat pãrintele paroh Bogdan-Ovidiu Apostu.

Noua bisericã va avea hramurile Sfânta Xenia din Sankt Petersburg si Sf. Împãrati Constantin si Elena. Numele Sf. Xenia nu a fost ales întâmplãtor. „Pe fetita mea o cheamã Xenia, dar nu acesta este motivul pentru care biserica va avea si acest hram, ci o întâmplare specialã ne-a fãcut sã ne îndreptãm spre acest nume. Noi cãutam de mult sã facem aici o bisericã, dar nu gãseam un teren în centrul satului si nici sponsori care sã ne ajute financiar nu aveam. În acatistul Sf. Xenia, am primit un mesaj de la un credincios în care ne spunea cã doneazã un teren în centrul satului pentru a ridica o bisericã. Am perceput aceastã întâmplarea ca pe un semn: <Sfânta Xenia vrea sã ne ajute>. Apoi, persoana respectivã ne-a cerut bãnuti pentru acel teren si atunci ne-am gândit <poate a fost o coincidentã>. În momentul în care credeam acest lucru, am primit un mesaj de la un alt credincios, care ne spunea cã va dona el toti banii necesari achizitionãrii acelui teren. Atunci ne-am dat seama cã nu era o coincidentã si cã neapãrat unul dintre hramuri trebuie sã fie Sf. Xenia. Este nevoie de aceastã bisericã, pentru cã cealaltã se aflã pe o colinã si nu este într-o stare bunã deloc: a fost construitã în urmã cu multi ani, fundatia nu a fost bine fãcutã, iar din cauza alunecãrilor de teren, stã sã se dãrâme. În sat sunt foarte multe persoane vârstnice, cãrora le e greu sã ajungã la biserica respectivã, astfel cã ne-am gandit cã cel mai potrivit loc pentru o bisericã nouã e în mijlocul satului. Întâmplarea face sã fie chiar în fata primãriei. Costurile vor fi suportate din fondurile noastre, din donatiile fãcute de credinciosi, ne va ajuta si primãria, însã vom depune si un dosar pentru finantare la Consiliul Judetean”, a mai declarat pãrintele Bogdan-Ovidiu Apostu.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Cum poate da binecuvantare Preasfinţitul / Preamaritul / Pre….Ignatie acestui popa Bogdan Apostu cand tot satul stie ca si-a adus imediat acasa alta coana preoteasa , la cateva saptamani dupa ce pe prima a ajutat-o sa intre in mormant mai repede ( Dumnezeu sa o ierte pe Roxana ! ) . Ce exemplu da biserica ? Vai de viitorul cresitnilor ortodoxi cu asemenea oameni care vorbesc depre moralitate in biserica.
    Tot acest preot vine si la Draxeni si face pe victima cand de fapt el rupe **** doamnelor si domnisoarelor.
    Ignatie inchizi ochii doar cand esti motivat ???

    • Eu cred că tot satul merită o biserică nouă….Biserică va fi a satului nu a Preotului…iar Preotul pentru faptele sale va plăti în fața lui Dumnezeu când o să îi vină rândul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here