spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
21-apr.-2024

Misterul iluminatului nestatornic de la Huși și explicațiile primarului Ciupilan

- Advertisement -
EXPLICAȚII… Primarul Hușului susține că „siguranțele tot cad”, dar apar și niște „scurturi” și, din aceste motive, frecvent iluminatul cade.

A FI SAU A NU FI… Tevatura cu iluminatul stradal din Huși, care a ajuns deja un fel de comedie tristă pentru localnicii care stau pe străzi lăsate în beznă nopți la rând, a căpătat, iată, și prima explicație oficială din partea primarului Ioan Ciupilan. Grație unei întrebări adresate de către consilierul Cătălin Țocu, primarul Ciupilan a dat un răspuns tare alambicat, din care s-ar putea înțelege, totuși, două lucruri. Unul ar fi acela că există niște „siguranțe care tot cad”, iar funcționarii primăriei se duc noaptea și le tot ridică. A doua explicație ar fi că apar niște „scurturi”, dar nimeni nu știe de unde și nimeni nu pricepe cum. Cea de-a treia variantă, care a fost strecurată în spațiul public și care a amuzat populația, cu persoanele misterioase care ar fura siguranțele de prin posturile de transformare, a fost scoasă din calcul.

După ce atâția hușeni s-au tot plâns de faptul că sunt nopți în care străzile rămân în întuneric, iar dinspre Primărie nu vin, deocamdată, nici soluții, dar nici explicații, într-una din ședințele CL din acest an, consilierul Cătălin Țocu i-a adresat primarului Ioan Ciupilan întrebarea în cauză. „Am și eu o chestiune, dacă se poate, legată de iluminatul stradal, este o problemă în oraș de mai multă vreme. De exemplu, aseară și în alte 2-3 nopți, nu a funcționat iluminatul stradal pe strada Dobrina, în alte seri/nopți nu a funcționat în alte părți ale orașului”, a ridicat problema consilierul Cătălin Țocu. Primarul Ioan Ciupilan a dat un prim răspuns, dar destul de nesigur: „Este un sistem „cu siguranțe”, aceste siguranțe cad, probabil, și atunci… Am avut și două situații de acest fel în zona Lukoil”. „Ar fi bine totuși să informam cetățenii, că ne tot întreabă despre aceste situații, ați văzut că se nasc tot felul de speculații”, a insistat consilierul Țocu.

„Apar tot felul de scurturi care trebuie rezolvate și nu le găsim”

Și primarul Ioan Ciupilan a venit, într-adevăr, cu o explicație mai amplă, nu înainte de a spune că „nu cred că este vinovat primarul”. „Noi avem un contract cu o firmă de mentenanță, care a câștigat, altfel nu puteam să accesăm proiectul pe mediu, de schimbare a lămpilor de iluminat, avem toate sesizările înregistrate, se duce Ovidiu Popa sau alt coleg, să ridice siguranța la 2 noaptea sau la 9 noaptea… Nu știu dacă și cei de la Vaslui au alt sistem la iluminatul public, de multe ori trebuie să apelam la cei de la E-ON să ne deschidă niște posturi „Trafo” de ale lor, pentru că noi avem scoase afară sistemele din celălalt proiect , dar cad siguranțele din nou”, a susținut primarul. „Trebuie comunicat lucrul acesta, este o problemă serioasă”, a replicat consilierul Cătălin Țocu. „Avem toate informațiile, s-a dus domnul Bahnariu și a rezolvat toate problemele de pe Calea Basarabiei, de pe strada Ștefan cel Mare, sunt sisteme automate care ar trebuie să-si revină, dar apar tot felul de scurturi. Avem un sistem de iluminat pe niște rețele foarte vechi, apar tot felul de scurturi care trebuie rezolvate și nu le găsim”, a explicat primarul Ioan Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Ceapulan, încerci să mușamalizezi pe cei care au „câștigat” mentenanța? Altfel știi că-ți iese parandărătul pe nas??
    Oricum îți iese, degeaba încerci să fugi, chiar și înainte de finalul „mandatului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.