spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa ar fi fost elucidat. Concluzia geologului care a făcut descoperirea

- Advertisement -

Peisajul din tabloul „Gioconda” de Leonardo da Vinci a stârnit dezbateri nesfârşite, unii istorici de artă sugerând că priveliştea a fost imaginară şi idealizată, iar alţii susţinând că există diverse legături cu anumite locuri din Italia.

Acum, un geolog şi istoric de artă renascentistă crede că a rezolvat în sfârşit misterul uneia dintre cele mai faimoase picturi din lume. Ann Pizzorusso şi-a combinat cele două domenii de expertiză pentru a sugera că Leonardo a pictat mai multe caracteristici recognoscibile ale oraşului Lecco, situat pe malul lacului Como, în regiunea Lombardia din nordul Italiei. Aceasta a comparat podul lui Leonardo, lanţul muntos şi lacul din „Mona Lisa” cu podul Azzone Visconti din Lecco, din secolul al XIV-lea, cu Alpii de sud-vest care domină zona şi cu Lacul Garlate, despre care se ştie că a fost vizitat de Leonardo în urmă cu 500 de ani, scrie The Guardian, potrivit News.ro.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/descoperiri/misterul-locului-in-care-a-fost-pictata-mona-lisa-ar-fi-fost-elucidat-concluzia-geologului-care-a-facut-descoperirea-2790757

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.