3.2 C
Vaslui
26-nov.-2022

Misterul politistului care s-a împuscat în cap!

- Advertisement -

MISTER… Sinuciderea politistului Neculai Vasilache de la Duda-Epureni a creat stupoare în rândul sãtenilor si al colegilor de breaslã. Aparent fãrã niciun motiv, a luat pistolul din cutia metalicã, s-a dus într-o magazie din casa socrilor si s-a împuscat, fiind gãsit de sotie într-o baltã de sânge. Cercetãrile efectuate de echipa de specialisti criminalisti au stabilit cã gestul extrem nu se datoreazã vreunui motiv de naturã profesionalã. Conform vecinilor, Neculai Vasilache era cam abãtut în ultimele zile din cauza unor neîntelegeri în familie, acesta nefiind de acord cu dorinta sotiei de a pleca sã lucreze în Italia. Chiar si asa, localnicii sunt de pãrere cã acesta nu era un motiv de a-si lua viata, punând aceastã faptã necugetatã pe seama unui moment de inconstientã. În urmã a rãmas o familie îndureratã, dar si multe semne de întrebare care planeazã asupra acestui act de suicid.

„Datele preliminare ale cercetãrilor aratã cã la locuintã nu a fost gãsit niciun înscris prin care bãrbatul sã-si motiveze gestul. Politistii Serviciului de Investigatii Criminale vor desfãsura în continuare activitãti de cercetare în vederea stabilirii cu exactitate a situatiei de fapt”, spun reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie. Nici în urma audierilor fãcute membrilor familiei nu a reusit sã se stabileascã un motiv anume, acestia fiind în continuare în stare de soc dupã tragedia care s-a abãtut asupra lor.

„Era bucuros cã si-a achitat datoriile si vroia sã-si reconditioneze casa”

Nimic nu prevestea asemenea tragedie, mai ales cã acesta avea o situatie financiarã stabilã si reusise sã-si achite datoriile cu banii obtinuti în urma vânzãrii apartamentului din Husi. „În dimineata zilei când s-a întâmplat nenorocirea a venit la magazin sã-si cumpere niste tigãri si o cafea. Povestea cã sãptãmâna trecutã a fost la nunta unui nepot, unde s-a simtit foarte bine. Spunea cã mai are ceva bani strânsi cu care vrea sã-si reconditioneze casa. Chiar a vorbit cu patronul unei firme de constructii din Husi pentru a veni la el sã-i facã o evaluare asupra sumei necesare pentru reparatii. Avea o conditie materialã bunã si planuri de viitor. Mi-e greu sã înteleg de ce a fãcut asta”, povesteste un apropiat de-al politistului.

Vecinii pun gestul pe seama unei neîntelegeri în familie

Vestea cã politistul din comunã s-a sinucis i-a luat prin surprindere pe sãteni si încearcã sã gãseascã o explicatie în acest caz. „În utimele zile l-am vãzut cam supãrat si l-am întrebat ce are. A spus cã nu are nimic, însã mi-am dat seama cã ceva este în neregulã cu el. Din câte am înteles sotia lui intentiona sã plece în Italia, acolo unde o cunostintã i-a gãsit un loc de muncã. El nu era de acord cu asta, iar de aici au pornit mai multe certuri între cei doi. Chiar de-ar fi acesta motivul, nu trebuia sã apeleze la acest gest, mai ales cã el era singurul care aducea venit în casã si în plus avea si doi copii de întretinut, cel mai mare la facultate la Iasi, iar cel mic, la scoala din sat. Pãcat de el cã era un om bun si respectuos”, a declarat un vecin. Surprinzãtor este faptul cã acesta, înainte cu câteva ore de a-si lua viata, a programat cu niste vecini o partidã de pescuit la un iaz privat din Valea Grecului. „Am stabilit sã mergem împreunã la pescuit. O parte dintre noi am plecat înainte, iar el a spus cã întârzie putin si cã vine din urmã. În scurt timp am primit telefon, cum cã Neculai s-a împuscat. Nici în acest moment nu-mi vine sã cred cã s-a întâmplat asta”, a spus unul dintre prietenii politistului.

A fost un om dedicat meseriei

Remintim faptul cã, în data de 14 iunie, ajutorul sefului de post de la Duda-Epureni s-a împuscat în cap, acesta fiind declarat mort de echipajul de pe ambulantã, dupã mai bine de o orã în care s-au fãcut manevre de resuscitare. Aceastã veste a cãzut ca un trãsnet peste comunitatea localã si toti care l-au cunoscut. Colegii de serviciu spun cã Neculai Vasilache era o persoanã dedicatã meseriei, pe care o practica cu priceperea si rigoarea unui politist desãvârsit. Era angajat în Politia Românã din anul 1993, iar pânã în 1999 a fost agent de politie într-o comunã din judetul Covasna. Apoi s-a mutat cu familia la Husi, unde a lucrat pânã anul trecut la sectia de politie din Husi, desfãsurând activitãti în structurile de ordine publicã. De un an se mutase cu serviciul în localitatea natalã, Duda, fiind ajutorul sefului de post de la Duda-Epureni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.