17.4 C
Vaslui
05-oct.-2022

Mistocarii din „lotul Albita” s-au fãcut de râs la Tribunal (foto)

- Advertisement -

Politistii de la frontiera, smecheri la Tribunal

PENIBILII… Si-au bãtut joc de instanta de judecatã, de parcã erau la o escapadã la munte! Cei 48 de politisti de frontierã, inculpati în cel mai mare dosar de coruptie din judet, s-au dat în stambã, ieri, la primul termen de judecatã. Au râs, au comentat si au vorbit la telefon non-stop în sala de sedintã de la Tribunalul Vaslui, în vreme ce judecãtorul anunta un nou termen în proces. Vasluienii care s-au nimerit în preajma Tribunalului, în clipa în care a iesit „lotul Albita”, au fost socati sã vadã un grup de adulti comportându-se ca niste adolescenti în cãlduri. Si asta, în conditiile în care, acesti penibili s-au fãcut de râs în fata unei tãri întregi pentru un borcan de gem si un cozonac.

MISTOCARI. Au scãpat ca prin urechile acului de arestul preventiv, au ajuns de râsul curcilor pentru un borcan de gem pe care-l pretindeau celor care intrau sau ieseau din tarã pe la Albita, dar nu se potolesc. Ieri, pe holurile Tribunalului din Vaslui, a fost agitatie maximã. La primul termen din proces, ieri, cei 48 de politisti de frontierã cercetati pentru fapte de coruptie s-au dat în spectacol. Aveai impresia cã esti martorul unei scene între niste cheflii, nu a unei judecãti rusinoase. E drept, printre acestia mai erau si persoane care, rusinate de situatia în care se aflau, rareori îsi ridicau privirea din pãmânt. Putine, în comparatie cu numãrul celor care se adunaserã, practic, la distractie. Desi li s-a pus în vedere sã facã liniste, sã nu deranjeze si celelalte sedinte care se desfãsurau la acea orã, inculpatii au continuat si-au facã de cap. Nu au încetat sã se comporte ca niste elevi-problemã, fãrã sapte ani de acasã, la ora de curs. Nici urmã de bun simt din partea lor, nici mãcar la intrarea în sala de judecatã. S-au hlizit prosteste, au fãcut comentarii nesãrate la adresa completului de judecatã, a conducerii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontierã si nu au fost nicio clipã atenti.

Judecati în libertate, ani de-a rândul de acum încolo

Sunt constienti de faptul cã procesul va dura ani buni, iar la final, nu riscã nimic. În plus, si-au tocmit avocati sã-si batã capul pentru problemele lor. Socantã atitudine pentru niste adulti, cu aere de oameni care cunosc legea si o mai si aplicã. Nu poti sã nu te întrebi cum au ajuns acesti neciopliti sã protejeze granita de est a României. Imaginati-vã niste bãrbati în toatã firea, ridicati din pat ca ultimii infractori si acuzati de coruptie, stând în fundul unei sãli de judecatã si glumind pe seama situatiei în care se aflã. Unuia dintre ei i-a sunat telefonul chiar în clipa în care vorbea presedintele de sedintã. Fãrã sã-i pese de locul si momentul în care se aflã, acesta a rãspuns tacticos, a vorbit câteva minute, timp în care colegii lui îsi dãdeau cu presupusul vis-a-vis de persoana care i-a apelat: „Oi, da’ stii cine l-a sunat? Bodoga, sã-i mai facã niste traduceri în englezã!”. Un singur coleg l-a apostrofat si l-a rugat sã închidã telefonul. Fãrã folos. Atunci când s-a fãcut prezenta, câtiva au rãspuns „Prezent!” de douã-trei ori. Procesul s-a amânat pânã pe 28 septembrie, la ora 14.00. Si acest anunt a stârnit ilaritate printre inculpati: „28 septembrie 2012 sau 2014!?”. Când unul dintre ei a fost chemat în fatã, un altul l-a sustinut într-un mod demn de un veritabil cocalar: „du-te si fã-i o f…..e!”. Personajul a continuat cu un repertoriu porno greu de reprodus. A fost o bãtaie de joc la adresa celor care conduceau sedinta, a avocatilor care i-au reprezentat, dar si a institutiei pe care au au reprezentat-o ani la rând. Au iesit din salã chiuind. Nu aveau nicio apãsare. S-au pupat, s-au strâns în brate, inclusiv la iesirea din Tribunal. „Ce-i cu infractorii ãstia? Se pupã si se strâng în brate parcã sunt la nuntã! Au uitat când cereau cozonaci si doi-trei euro la moldoveni?! Rusine sã le fie! Niste nesimtiti!”, comentau trecãtorii. Unii dintre politistii de frontierã cercetati în acest dosar sunt suspendati din functiile pe care le-au detinut pânã acum câteva luni, iar altii sunt la dispozitia sefului IJPF Vaslui. „Grupul vesel” de la Albita se va reuni din nou, la Tribunal, la sfârsitul lunii septembrie. Atunci, poate aduc si o fanfarã. Nu de alta, dar sã nu se piardã farmecul întâlnirii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

39 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.