8.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Misunã betivii si drogatii la volan pe soselele din judet!

- Advertisement -

TUPEISTI PÂNÃ LA MOARTE! …Politistii vasluieni efectueazã cercetãri fatã de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale judetului Vaslui, în timp ce încãlcau prevederile legale în vigoare, mai precis erau beti la volan. Multi nu posedã nici permisul de conducere, dar se aventureazã spre moarte. În ciuda tuturor avertismentelor, unii soferi nu dau doi bani pe viata lor sau a celor din masinã cu ei, în special a familiei lor! Politistii îsi fac datoria de a-i avertiza si de a le face recomandãri. Oamenii legii atrag atentia asupra importantei respectãrii regulilor de circulatie si, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice si a substantelor psihoactive. Nu vã urcati la volan dacã ati consumat substante psihoactive si/sau bãuturi alcoolice!

Sâmbãtã, 6 august a.c., ora 20:15, politistii Sectiei 5 Politie Ruralã Murgeni, din cadrul Politiei Orasului Murgeni, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul comunal DC 70, în localitatea Bursuci, comuna Epureni, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un moped neînregistrat, condus de cãtre un bãrbat de 51 de ani, din aceeasi localitate. Întrucât conducãtorul mopedului emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Murgeni, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat cã acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar mopedul nu este înregistrat. <<Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de”conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”, „conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere” si „conducerea unui vehicul neînmatriculat”>>, a precizat inspectorul de politie Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Aproape de comã alcoolicã, dar la volan si fãrã permis auto, ca boierul! A ajuns în sant!

Tot pe 6 august, la ora 23:30, politistii Sectiei 1 Politie Ruralã Vaslui, din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, au fost sesizati despre producerea unui eveniment rutier, fãrã victime, pe un drum public din localitatea Valea Oanei, comuna Ivãnesti. Deplasati la fata locului, în temeiul sesizãrii, politistii Sectiei 1 Politie Ruralã Vaslui au depistat, în trafic, autoturismul implicat în evenimentul rutier si persoana aflatã la volanul acestuia, respectiv un bãrbat de 27 de ani din comuna Ivãnesti. Întrucât conducãtorul autoturismului emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bãrbatul a fost condus la Serviciul Judetean de Medicinã Legalã Vaslui, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Totodatã, procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat cã acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. <<Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante” si „conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”>>, a mai mentionat inspectorul de politie Bogdan Gheorghitã.

Alt betivan la volan, dar cu permis!

Tot pe 6 august a.c., ora 23:05, politistii Sectiei 7 Politie Ruralã Banca, din exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul judetean DJ 245 D, în localitatea Untesti, comuna Bogdãnesti, au depistat si oprit pentru control un autoturism înmatriculat în judetul Iasi, condus de un bãrbat de 28 de ani, din aceeasi localitate. Întrucât conducãtorul autoturismului emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Urmarea se stie: dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului.

Si-a venit duminica, dar tot cu … alcoolul în sânge!

Duminicã, 7 august a.c., ora 10:50, politisti din cadrul Politiei Municipiului Husi aflati pe drumul judetean DJ 244B, în localitatea Siscani, comuna Hoceni, au depistat si oprit pentru control un autoturism înmatriculat în strãinãtate, condus de un bãrbat de 43 de ani, din aceeasi localitate. Întrucât conducãtorul autoturismului emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Husi, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Husi, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de”conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.