spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-oct.-2023

Mizeria campaniei electorale a atins apogeul in Bacau: Nici nu a ajuns primar, ca un candidat s-a apucat de infractiuni

- Advertisement -

– un candidat la Primaria Bacau a distribuit in aceasta dupa-amiaza un ziar electoral cu antetul, sigla si numele ziarului Consiliului Local Bacau, “Mesagerul” – folosirea acestor date, inregistrate la OSIM, este infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 7 ani – primarul Romeo Stavarache a organizat o conferinta de presa in care a anuntat ca o parte din distribuitorii acestui ziar au fost prinsi de politie si ca urmeaza plingerea penala la Parchet pentru ca vinovatii sa fie trasi la raspundere

Nici nu a ajuns primar, ca un candidat la Primaria Bacau s-a apucat de infractiuni. Mai precis, pentru a induce in eroare opinia publica, el a distribuit un ziar copie fidela a celui editat de Consiliul Local Bacau, “Mesagerul”. A pus in el balariile lui electorale si l-a dat bacauanilor sub sigla si numele celui al Consiliului Local. “Mesagerul” este insa marca inregistrata la OSIM, asa ca gestul candidatului nu poate fi catalogat decit un furt si folosirea unui fals. Primarul Romeo Stavarache a organizat imediat o conferinta de presa in care a anuntat masurile ce au fost luate in legatura cu acest incident. “Astazi a avut loc cea mai mare mizerie electorala din Romania. Nici nu ne vine sa credem ca un om cu o minte sanatoasa poate face asa ceva. Este cea mai ordinara manipulare care exista in Romania si mai ales in Bacau. Asemenea specimene de candidati trebuie sa dea socoteala. Daca un om porneste sa candideze la Primaria Bacau cu o infractiune, atunci este firesc sa ne intrebam de ce vrea sa ajunga primar? De ce incepe cu o infractiune atit de grosolana? Nu poti folosi marca unui oras, inregistrata la OSIM, chiar daca esti candidat care vrei sa ajungi primar”, a declarat primarul Romeo Stavarache.

Inchisoare de la 3 – 7 ani

Legea 84/1998 prevede foarte clar la articolul 90 ca este infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 7 ani, contrafacerea unei marci, punerea in circulatie a unui produs purtind o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care il prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate. Pedepsa maxima se da pentru cei care se constituie intr-un grup infractional, asa cum s-a intimplat cu producerea si distribuirea acestui fals al ziarului “Mesagerul”, publicatie de drept a Consiliului Local Bacau si a bacauanilor implicit. Pentru acest demers, autoritatile au luat imediat atitudine. Au fost prinsi, atit de Politia Locala, cit si de cea Nationala, cei care au distribuit falsul. Nu mare le-a fost surpriza politistilor sa descopere multi minori, deoarece candidatul care a orechestrat acest lucru a crezut ca minorii nu pot fi trasi la raspundere. Gresit, pentru ca a incalcat si legislatia muncii care are prevederi exprese in privinta folosirii muncii cu minori si pedepsele sint grave daca nu exista acordul parintilor. “Organele abilitate cerceteaza acest caz, ancheta este in desfasurare. Noi vom depune plingere penala la Parchet, pentru ca vinovatii trebuie trasi la raspundere. Este afectat titularul marcii, Consiliul Local si fiecare cetatean din municipiul Bacau in parte, care si-a dat votul”, a declarat si avocatul Cristian Cojocaru. Primarul Romeo Stavarache a precizat si el ca persoanele prinse distribuind falsul au nominalizat persoana care si-a permis sa tipareasca ziarul. Surse din politie, dar si o simpla rasfoire a ziarului arata ca persoana care a facut acest demers pentru a-i induce pe bacauani in eroare este Cristian Manolache, care ar fi sprijinit din umbra de Dumitru Sechelariu.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

311 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.