17.4 C
Vaslui
05-oct.-2022

MOARTE MISTERIOASÃ LA VAMÃ!

- Advertisement -

Un vames a murit chiar înainte sã ajungã sef la Vamã!

CIUDAT Un vames din Husi a fost gãsit miercuri seara, în conditii extrem de ciudate, mort, în beciul vilei unui coleg de serviciu. Onorel Alexa, în vârstã de 45 de ani, era inspector vamal superior, la Albita, cu o carierã în plinã ascensiune, spun colegii. Amicul în casa cãruia s-a petrecut totul a sustinut în fata anchetatorilor cã, din gresealã,Onorel ar fi cãzut în beci, însã oamenii legii au deschis o anchetã, pentru a vedea exact circumstantele în care s-a petrecut tragedia. Trebuie spus cã moartea acestuia survine în perioada în care numele sãu era vehiculat de superiori ca fiind urmãtorul sef al Vãmii Albita.

CONTEXT Din datele furnizate de IJP Vaslui, apelul de urgentã a fost dat miercuri seara, la ora 20, 50. Imediat s-a deplasat la fata locului un echipaj al Ambulantei, însã rãnile grave pe care Onorel le avea la nivelul capului i-au fost fatale. Ambulantierii au încercat minute în sir sã îl resusciteze, însã, din pãcate, într-un final, s-a constatat decesul. Cel în casa cãruia s-a petrecut tragedia, Paul Manole, sustine cã a fost la mijloc doar o clipã nefastã. „Propietarul casei a explicat cã era o micã petrecere cu câtiva colegi. În finalul anchetei, se va vedea cum au stat lucrurile, dacã a fost accident sau nu”, au spus anchetatorii. „Cercetãrile sunt efectuate de cãtre colegii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale. Cadavrul a fost transportat, în vederea efectuãrii necropsiei, pentru a se stabili, concret, cauzele si împrejurãrile în care s-a produs decesul. Deocamdatã, nu sunt suspiciuni cu privire la conditiile în care a murit persoana, dar cercetãrile continuã”, a precizat inspectorul de politie Mihaela Straub. Din primele informatii despre contextul în care s-a petrecut evenimentul, se pare cã Onorel era în vila lui Manole Paul, împreunã cu câtiva colegi vamesi, Gigi Nistor, Lilian Ghiban si Andei Florin, dar si cu politistul de frontierã, Petrut Porumboiu. Din cele declarate de ei politistilor, aproape de ora 21,00, ei au dorit sã plece fiecare la casele lor, însã Onorel a fost cel care ar fi dorit ca petrecerea sã mai continue. Sub pretextul cã ar vrea sã meargã la toaletã, acesta ar fi iesit în holul vilei si a vrut sã îi ascundã, în glumã, ghetele unuia dintre colegi. Pe întuneric, a deschis usa care se afla sub casa scãrii si, vrând sã ascundã papucii acolo, a pãsit înãuntru, fãrã sã bãnuie cã, de fapt, este un beci adânc. A cãzut în gol si asa s-a lovit la cap, foarte grav.

DRAOV Iasi: „Nu putem comenta mai multe, lãsãm anchetatorii sã se pronunte”!

Colegii de serviciu ai lui Onorel au fost socati de veste! „Este incredibil ce s-a întâmplat! Nu ne vine sã credem! Cum este posibil sã mori în felul acesta? Era un bãiat bun, bea câte un pahar, de ce sã nu recunoastem?!Cred cã trebuie fãcutã o anchetã serioasã, trebuie vãzut exact ce s-a întâmplat. Eu, din câte am discutat cu colegii, era cu alti trei, patru prieteni, acasã la Manole, cu care stiu cã era prieten foarte bun. Acum, ce s-a întâmplat acolo, este greu de spus. Politia sã îsi facã treaba si sã vadã situatia”, a spus Cristian Bejan, unul dintre apropiatii lui Onorel. Reprezentatii Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Iasi s-au declarat si ei consternati de ceea ce s-a întâmplat, spunând însã cã nu pot comenta mai multe, din cauza faptului cã situatia nu a avut loc în timpul serviciului si nici în spatiul Vãmii. „Ne pare foarte rãu pentru o asemenea situatie. Nu putem comenta însã, mai mult, pentru cã nu stim nimic din context, din cele întâmplate. Nefiind vorba despre ceva ce tine de locul de muncã, fiind vorba despre timpul liber al colegilor nostri, nu se pot preciza prea multe. Vrem însã sã transmitem sincere condoleante familiei îndoliate, din partea tuturor colegilor!”, a precizat Liana Barbu, purtãtor de cuvânt al Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Iasi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.