spot_img
17.9 C
Vaslui
22-iun.-2024
spot_img

Moartea copilului de 13 ani din Bârlad este suspectã!

- Advertisement -

ANCHETÃ Moartea copilului de 13 ani din Bârlad, Adrian Bighiu, elev la Scoala numãrul 9 din localitate în clasa a VI-a, este consideratã suspectã de cãtre procurori si politisti. În acest caz s-a deschis o anchetã de cãtre procurorul criminalist al Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, anchetã care viza atât modul în care s-a produs accidentul care a dus la moartea copilului cât si faptul cã la piscina „Paradis” din Bârlad nu existã punct de prim ajutor si nici salvamar. Copilul este depus acasã, iar înmormântarea va avea loc marti, 26 iunie.

Procurorii criminalisti vasluieni ancheteazã moartea bãiatului în vârstã de 13 ani care s-a produs la ATI Reanimare, din cadrul Spitalului de Urgentã din Bârlad, dupã ce în timp ce se afla la o piscinã din Bârlad, în incinta Clubului „Paradis” un alt copil a sãrit în apã, lovindu-l. Nu se stie ce s-a întâmplat, pentru cã în locul unde a cãzut copilul apa avea doar 80 de cm adâncime. Cert este cã a fost vãzut plutind cu fata în jos, a fost chemat patronul clubului Ion Ciobanu, care i-a acordat primele îngrijiri, copilul însã nu dãdea semne de viatã. A murit o orã mai târziu la spitalul bârlãdean. Adrian Bighiu, copilul mort, fãcea parte din echipa de fotbal a Scolii generale nr. 9, echipã înscrisã în Campionatul Județean de fotbal, si era considerat un talent fotbalistic în devenire, dupã cum ne-a precizat Gabriela Plãcintã, inspectorul general al ISJ Vaslui, care i-a fost profesor copilului decedat. Adrian stia sã înoate foarte bine si fiind sportiv avea o conditie fizicã foarte bunã. Promitea sã devinã un fotbalist bun si în dimineata zilei de vineri, 22 iunie, a si fost premiat de dirigintele sãu pentru rezultatele sportive obtinute. Tocmai terminase clasa a VI-a. Festivitatea de premiere a avut loc la Teatrul de varã din Grãdina Publicã Bârlad. Dupã ce au fost premiati, toatã echipa de fotbal a plecat acasã si au stabilit, cu acordul pãrintilor, sã iasã cu totii sã se bãlãceascã în apã. Pãrintii le-au dat si pachetel cu mâncare precum si bani de intrare la piscinã. Politistii spun cã din ancheta preliminarã a reiesit cã totul s-ar fi petrecut din cauza unui bãiat mai mare. În timp ce Adrian Bighiu era în bazin, acesta a sãrit peste el, lovindu-l în gât, iar copilul s-a dus la fund. A fost scos de ceilalti copii, dus la spital cu ambulanta, care l-a resuscitat, dar din cauze încã neelucidate, Adrian Bighiu n-a mai rezistat si o orã mai târziu a decedat la ATI Reanimare. Procurorii ancheteazã posibilitatea ca moartea copilului sã fie violentã. „Cercetãrile au fost preluate de procurorul criminalist al Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui. Se asteaptã încã concluziile medicului legist, în urma efectuãrii necropsiei, moartea copilului fiind consideratã suspectã”, ne-a precizat inspectorul de politie Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Plâns de colegi si prieteni!

Pe pagina de Facebook a copilului mort colegii si prietenii sãi au ajuns să posteze mesaje de condoleante si sã îi plângã moartea fulgerãtoare, dintr-o glumã de prost gust!

„Adi toatã Scoala 9 îsi va simti lipsa! Sunt sigur cã si altele pe unde aveai prieteni! Sincere condoleante familiei si odihneste-te în pace!”

„Dumnezeu sã te ridice în bratele Sale, înger drag… Încã un înger cãtre cer….Doamne, numai de cei buni ai nevoie? Condoleante familiei, este cumplit sã-ti duci îngerii cãtre eternitate ….. Stiu, doare îngrozitor si totusi sã fiti puternici….. sufletul meu este alãturi de voi…!”

„Chiar tu, mãi, Ady ? :(( 🙁 Si te-am vãzut azi! Frumos, vesel, dar uite ce se poate întâmpla ! :(( Condoleante !”

„Îmi pare foarte rãu, dar asa e viata … Acum esti, mai târziu te-ai dus 🙁 Te-a vrut Dumnezeu, dar erai prea puternic sã pleci de pe pãmânt în liniste chiar dacã îti era ceasul … Condoleante pãrintilor, îmi dau seama cã doare foarte tare sã auzi asa ceva când îti stii copilul în sigurantã. Si cel mai dureros sã stii cã cineva a provocat tragedia. 10 ore sã dãm timpul înapoi ar fi destul, dar nu s-a inventat aceastã masinãrie… Ai grijã de acolo de sus de toti pe care i-ai iubit ! Rãmas bun !!”

„Stiu cã sunteti distrusi … cã nu vã puteti opri din plâns … cã deja îi simtiti lipsa lui Adrian dar asta este … nu avem ce face … nu putem sã îl aducem înapoi … dar va rãmâne în inimile noastre … Iar cel ce a fãcut asta … cel care a provocat accidentul lui … înseamnã cã nu are inimã … si cã nu îsi dã seama ce suferintã a provocat.:-<..:((.”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.