2.6 C
Vaslui
31-ian.-2023

Moartea profesorului husean Mihai Balan, la numai 58 ani, a generat îngrijorare: „Ne pune pe gânduri pe toti”!

- Advertisement -

TRIST… Vestea cã a murit profesorul Mihai Balan, unul dintre cei mai cunoscuti huseni, atât pentru activitatea didacticã, cât si pentru sustinerea neconditionatã a fotbalului local, sport pe care l-a si practicat, de altfel, a reprezentat un soc pentru multã lume. Avea doar 58 de ani si, desi era cunoscut cu anumite afectiuni medicale, nimeni nu se astepta la acest deznodãmânt. „Nu ne vine sã credem, pentru cã era, totusi, un om în putere. Avea ceva probleme la plãmâni, dar nu vedeti cã toti suntem rãciti acum si cu probleme respiratorii? Le tratãm cum putem, dar nimeni nu se gândeste la moarte, nu? Suntem socati de aceastã veste si ne îngrijoreazã”, a spus Daniel, unul dintre numerosii prieteni pe care i-a avut Mihai Balan. „Foarte rãu îmi pare. Nu l-am cunoscut îndeaproape, dar fãcea parte din amintirile mele de tineretea licealã. Avea mereu un zâmbet în coltul gurii, o glumã, un compliment. Dumnezeu sã-l ierte si sã-l odihneascã”, a transmis si Maria Rãducanu, celebra cântãreatã de jazz, cu rãdãcini husene.

O veste cumplitã a generat rumoare ieri dimineatã la Husi: cunoscutul profesor de Educatie Fizicã Mihai Balan a încetat din viatã. Apropiatii stiau cã are anumite afectiuni medicale, pe care însã pãrea cã le tine sub control, mai ales cã avea doar 58 de ani si o fire dinamicã, precum si un stil de viatã influentat de pasiunea sa pentru miscare si sport. Vestea a fost un soc pentru toti cei care îl stiau, fie colegi de catedrã, elevi sau simpli concitadini, care aveau cu totii despre el o pãrere foarte bunã, fiind un om cu deosebite calitãti, implicat în comunitate si mare sustinãtor al fotbalului local.

„Moartea lui ne pune pe gânduri pe toti”

Era cãsãtorit cu pictorita Mirela Balan, un alt om de calitate si reprezentantiv pentru „orasul dintre vii”. Trebuie spus cã Mihai Balan a fost fiul unuia dintre cei mai iubiti si carismatici dascãli pe care i-a avut vreodatã municipiul Husi, celebrul profesor de Matematicã de la Liceul „Cuza Vodã” Husi, Mimi Balan. „Din pãcate, o veste extrem de tristã zguduie sportul husean, profesorul nostru drag Mihai Balan, „Mimi”, ne-a pãrãsit în aceastã dimineatã. Suntem fãrã cuvinte si, în acelasi timp, mult mai sãraci! Rãmas bun prieten, om, profesor si suflet drag, sã fii sigur cã nu te vom uita niciodatã! Condoleante familiei îndurerate”, a fost mesajul Asociatiei Clubul Sportiv Husana. „Ce om deosebit! Ce blândete avea în caracter, în privire, în suflet! Îl vedeam des la stadion, era atât de implicat în fenomenul sportiv local si o fãcea cu atâta delicatete, cã nu supãra pe nimeni niciodatã. Era o plãcere sã vorbesti cu el! Nu stiu sã se fi certat cu cineva sau sã fie cineva care sã aibã ceva de rãu de spus despre acest om. Moartea lui ne pune pe gânduri pe toti, nici nu stii ce sã mai crezi… Atâtia oameni în putere mor peste noapte, îmbolnãviri tot mai multe, complicatii fel de fel, lipsã de medici la spital, nu stiu, este foarte greu tot ceea ce se întâmplã si parcã scãpãm situatia de sub control. Nu are cum sã nu te punã pe gânduri moartea unui om care nici 60 de ani nu împlinise”, a spus Florin, unul dintre numerosii huseni care l-au cunoscut si l-au apreciat pe profesorul Mihai Balan. Cel mai dureros mesaj însã a fost dat de sotia sa, pictorita Mirela Balan. În cuvinte putine, aceasta a cuprins universul care i-a legat o viatã întreagã: „Am crescut împreunã, a fost totul pentru mine, sot, frate, prieten. Acum, ce mã fac fãrã el?!…”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.