spot_imgspot_img
9.7 C
Vaslui
22-feb.-2024

Moartea șefului de post de la Vetrișoaia, în atenția magistraților. Asiguratorul a vrut să scape de plata despăgubirilor, invocând falimentul! (FOTO)

- Advertisement -
ÎNCERCARE… Pe motivul falimentului, societatea de asigurări care ar trebui să achite despăgubiri familiilor victimelor din tragedia de la Vetrișoaia a încercat să scape de răspundere.

CERERE… Din nou se tulbură apele în jurul morții fostului șef de post de la Vetrișoaia, cel care avea să-și piardă viața într-un groaznic accident rutier petrecut în 2018. De data aceasta, magistrații au pus în discuție cererea de suspendare a judecății acțiunii civile motivată de faliementul firmei de asigurare care trebuie să achite daunele morale și materiale stabilite de instanță. Cererea societății responsabile civilmente a fost respinsă de către magistrați, iar decizia este definitivă. Întreaga poveste a început în octombrie 2018 după ce Răzvan Hortolomei, un tânăr de 20 de ani, a fost acuzat că a provocat accidentul în urma căruia și-a pierdut viața șeful de post de la Vetrișoaia, Marius Nițică, dar și un prieten, Ionuț Mazdrag. Șoferul circula cu viteză și, într-o curbă periculoasă, a pierdut controlul volanului, iar mașina s-a rostogolit într-o curbă adâncă de 5 m. Toți trei au fost grav răniți, dar Hortolomei a scăpat cu viață după ce a fost descoperit de câțiva câini. Ulterior a încercat să îi convingă pe anchetatori că nu era el la volan, însă expertiza și martorii din dosar l-au contrazis. De partea cealaltă, cei doi prieteni au avut parte de o moarte cumplită și și-au găsit sfârșitul după mai multe ore de agonie, în condițiile în care mașina a fost descoperită la mai bine de 16 ore de la producerea accidentului.

Răzvan Hortolomei

Dosarul în care este judecat Răzvan Hortolomei, cel care se face vinovat de moartea fostului șef de post de la Vetrișoaia și încă a unui prieten, ia o întorsătură mai puțin așteptată. Ținând cont de faptul că și-a declarat falimentul de mai bine de jumătate de an, firma asiguratoare și responsabilă civilmente a făcut o încercare de a scăpa de plata despăgubirilor care urmează să fie stabilite de instanță. Astfel, reprezentanții asiguratorului au făcut cerere de suspendare a acțiunii civile, cerere acceptată de magistrații Judecătoriei Huși. Numai că rudele celor două victime au contestat decizia și Tribunalul Vaslui le-a dat dreptate. Hotărârea magistraților vasluieni este definitivă. Povestea morții fostului șef de post de la Vetrișoaia a început în octombrie 2018. Răzvan Hortolomei, un tânăr de 20 de ani, a fost acuzat că a provocat un accident rutier în care a murit șeful de post, Marius Nițică, dar și un prieten, Ionuț Mazdrag. Într-o curbă periculoasă, acesta a circulat cu viteză, a pierdut controlul volanului, iar mașina s-a rostogolit într-o râpă adâncă de 5 m. Toți trei au fost răniți grav dar, din păcate, șoferul a fost singurul supraviețuitor, descoperit în viață, de câțiva câini. Ajuns în fața anchetatorilor, Hortolomei a încercat să-i convingă că nu era el la volan, dar expertiza și martorii l-au contrazis. Altfel spus, tânărul de 20 ani, care a supraviețuit în urma accidentului de la Vetrișoaia a fost cel care și-a condus tovarășii spre moarte. Expertiza a aratăt că la volan se afla Răzvan Hortolomei. În dreapta sa era Ionuț Mazdrag, iar pe bancheta din spate se afla polițistul Nițică. Hortolomei a declarat, pe patul de spital, la câteva ore după ce au fost descoperiți în râpa morții de la Vetrișoaia, că nu el a condus, întrucât dormea pe bancheta din spate. Expertiza și analizele au mai aratăt că Răzvan Hortolomei nu era băut în momentul producerii accidentului.

16 ore de chin pentru victimele accidentului

Incep să iasă la iveală detalii șocante despre tragedia de la Pojoreni! Medicii au fost convinși că rănile suferite de victime au fost produse cu cel puțin 16 ore înainte de a fi descoperite. Luând în calcul momentul producerii accidentului și ora la care a fost descoperit, nu mai puțin de 16 ore au stat acolo răniții și nu a fost exclusă ipoteza ca tocmai aceste ore scurse, fără niciun ajutor, să fi dus la moartea celor doi. Șoferul care a supraviețuit a declarat atunci că, dacă nu ar fi fost câinii, urmările puteau fi tragice și în cazul său. După aflarea veștii, membrii familiei tânărului aflat la volan au venit într-un suflet la Spitalul Huși și au cerut insistent ca el sa fie transferat la Iași, însă medicii au spus că Ambulanța îl va duce mai întâi la Spitalul Vaslui, pentru o examinare CT, apoi, în funcție de decizia specialiștilor, ar putea fi transferat la Iași. De asemenea, mama șoferului a povestit medicilor că ultima sa convorbire a avut-o cu fiul ei în seara respectivă, pe la ora 21,00, însă discuția s-a incheiat brusc. Astfel, anchetatorii au în calcul ca în acele momente sa se fi petrecut tragedia. Ajunsă în râpa abruptă, mașina nu a putut fi zărită la timp de nimeni, astfel că victimele au stat ore în șir, în chinuri groaznice. Mai mult, șoferul a povestit că nu a putut suna pe nimeni, din cauză că nu se putea mișca deloc din cauza rănii foarte grave de la picior. Medicii au precizat faptul ca orele petrecute în frigul nopții l-au afectat, el fiind diagnosticat și cu hipotermie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.