Moartea unei familii întregi din Husi, pretul durerii decis de instantã! (VIDEO)

DECIZIE… Imaginea dureroasã cu cele trei sicrie în care se aflau trupurile neînsufletite ale întregii familii Danilcenco, mama, tata si fiul de 23 de ani, victime ale unui teribil accident petrecut în 2019, este astãzi rememoratã de husenii care au fost marcati de drama acestei familii. Vestea cã instanta Tribunalului Vaslui a dispus obligarea firmei de asigurare sã achite pãrintilor profesoarei Manuela Danilcenco, 2 milioane de lei, daune morale si aproape 20.000 lei, daune materiale, i-a fãcut pe multi sã se gândeascã dacã banii ar putea mângâia cumva sufletele pãrintilor rãmasi singuri, la bãtrânete. “Mãcar sã aibã din punct de vedere material cele de cuviintã, cãci nimic, nicio sumã, nu le mai poate aduce copilul, nepotul si ginerele înapoi”, spun apropiatii familiei Broascã, pãrintii profesoarei Manuela Danilcenco.

Încã e vie în amintire înmormântarea extrem de dramaticã a întregii familii Danilcenco, decedatã în accidentul de la Târgu Frumos. În cele trei sicrie se aflau mama, tatãl si fiul în vârstã de doar 23 de ani. Undeva, în Republica Moldova, era îngropatã si iubita lui Teodor, fiul profesoarei Danilcenco, moartã si ea în acelasi accident. La cãpãtâiul lor, în prezenta unui numãr mare de oameni, a venit însusi Episcopul locului, Preasfintitul Ignatie, alãturi de un sobor de preoti.

Curtea Bisericii Sfântul Gheorghe a fost neîncãpãtoare, pentru multimea venitã la funeralii. Manuela Danilcenco fusese profesoarã la Liceul Tehnologic “Ioan Corivan” si, felul în care s-a comportant cu elevii au fãcut ca acestia sã o îndrãgeascã foarte mult. Chiar într-o ultimã filmare, emotionatã, profesoara Danilcenco le multumeste copiilor din clasa sa pentru flori si pentru tortul pe care i l-au adus, de ziua ei. “Vã asteptãm la scoalã! Dar nu veti mai veni, suflet frumos!”, au scris elevii, îndatã dupã ce vestea tragediei de pe Drumul European (DE) 583, în zona Târgu Frumos, s-a rãspândit, ajungând la Husi. Iatã cã dupã doi ani, când nimeni nu îsi mai închipuia cã ceva s-ar mai putea schimba într-un caz peste care s-a asternut cel mai adânc doliu, iatã cã o instantã dispune ca o firmã de asigurare din Bucuresti sã dea mamei si tatãlui profesoarei Danilcenco câte un million de lei, daune morale. Dacã decizia nu va fi atacatã, banii vor ajunge în posesia familiei Broascã. Nicio sumã însã nu le va mai putea aduce copilul înapoi, nepotul sau ginerele. Lovitura de destin primitã de acesti doi vârstnici nu poate fi cuantificatã în niciun fel, dar banii ar putea sã le asigure o sigurantã materialã, de care au nevoie pentru cele necesare, pentru îngrijirea zilnicã si medicamente.

Încercarea unei depãsiri periculoase, cauza unei tragedii care nu poate fi uitatã

De reamintit cã tragedia s-a petrecut duminicã, 6 octombrie 2019, pe Drumul European 583, între Târgu Frumos si Iasi. Fiind carosabilul umed, undeva în afara localitãtii Bãltati, masina condusã de Victor Danilcenco a fãcut o manevrã periculoasã, a pierdut controlul asupra volanului si astfel vehiculul a intrat frontal într-un SUV Jaguar, condus regulamentar de un tânãr de 25 de ani. Impactul a fost atât de violent, cãci niciuna din cele patru persoane, aflate în Opelul familiei Danilcenco nu a mai supravietuit nici mãcar pânã a ajuns Ambulanta la fata locului. 20 de pompieri s-au chinuit sã scoate trupurile însufletite dintre fiarele contorsionate, însã oricât de mult s-au silit sã ajungã la victime mai repede, nu s-a mai putut face nimic. Vestea a înfiorat un oras întreg. Mai ales elevii profesoarei Manuela Danilcenco au postat mesaje de-o emotie cu totul aparte. “Nu vã vom uita niciodatã, doamna profesoarã”, i-au scris acestia, în nenumãrate mesaje publice.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ