spot_imgspot_img
6 C
Vaslui
23-apr.-2024

Moartea unui magistrat: Victor Dãnilã a plecat la cele vesnice! (VIDEO)

- Advertisement -

Doliu în Baroul Bârlad

SOC Întreaga breaslã a magistratilor bârlãdeni si vasluieni este în stare de soc în urma decesului brusc al judecatorului Victor Dãnilã, fost presedinte al Judecãtoriei orasului Murgeni pânã în vara lui 2011. Nu a mai putut fi salvat desi medicii bârlãdeni au depus eforturi supraomenesti pentru a-l readuce la viatã. Blândul judecãtor Victor Dãnilã nu s-a mai întors în aceastã lume! Înmormântarea are loc astãzi la orele 13.00, cortegiul funerar plecând spre Cimitirul „Eternitatea” de la Biserica „Sf. Spiridon” din Bârlad.

În vârstã de 65 de ani, Victor Dãnilã are aproape 27 de ani de magistraturã, dintre care zece ani ca procuror la Parchetul Bârlad, patru ani avocat si 12 ani ca judecãtor la Judecãtoria Murgeni. A fost singurul magistrat din judetul Vaslui care a parcurs toate etapele profesionale, de la procuror la avocat, judecãtor si dupã pensionarea sa din 2011, ca avocat în Baroul Bârlad. Judecatorul Dãnilã a fãcut mai întâi Facultatea de Filologie, sectia românã francezã, fiind 20 de ani profesor de limba românã, gradul II, în mai multe localitãti din tarã. A fost profesor în judetul Bacãu, în judetul Vrancea, apoi în judetul Vaslui, în comuna Codãiesti si în comuna Tutova, la scoala din Bãdeana. Când se pregãtea sã îsi dea gradul I ca profesor, a trecut în magistraturã, terminând Facultatea de Stiinte Juridice, la Iasi.

Plâns de toatã suflarea magistratilor vasluieni

„A fost singurul magistrat din judetul Vaslui care a trecut prin toate situatiile profesionale: procuror, judecãtor, avocat. Domnul Victor Dãnilã a fost un coleg si un prieten care a stiut sã ne adune pe toti magistratii din judet în jurul lui, în fiecare an, de 11 noiembrie, de ziua Sfântului Victor. Ne-am întâlnit întotdeauna cu plãcere cu totii în aceastã zi si pot sã spun cã a fost un model profesional pentru noi, prin consecventa si rigoarea cu care examina fiecare caz si prin faptul cã a dat dovadã de echilibru si întelepciune. A fost un catalizator al tuturor celor din justitie si regretãm mult disparitia lui. Suntem alãturi de familia sa în aceste clipe grele când toti suferim cã spunem Adio unui coleg atât de drag” a spus Wili Brojban, prim procurorul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad.

” A fost un om educat, erudit si cu o vastã culturã generalã, plin de omenie, deosebit, un bun coleg, un adevãrat model în viatã pentru oricine dintre noi. Regretãm enorm disparitia lui. Dumnezeu sã-l odihneascã”, a spus si Nicolae Mihai, presedintele CARP Bârlad, fost procuror si bun prieten cu ex-judecãtorul Victor Dãnilã. Înmormântarea acestuia are loc astãzi la Cimitirul „Eternitatea” din Bârlad, la orele 13.00. Corpul este depus la Biserica „Sf. Spiridon” din localitate. Dumnezeu sã-l ierte!

In memoriam

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.