23.1 C
Vaslui
06-iul.-2022

Modă printre consilieri: venituri din pariuri sportive și păcănele!

BANI… Potrivit ultimei declarații de avere, consilierul Andrei Alexandru a obținut anul trecut, din pariuri sportive, 2.650 lei, iar soția sa – 1.940 lei. (SURSA FOTO: Facebook/Alexandru Andrei)

VENITURI… Un consilier local joacă la pariuri sportive. Este vorba despre Andrei Alexandru, membru în Consiliul Local Vaslui din partea Partidului Social Democrat (PSD). Potrivit declarației sale de avere, acesta a obținut anul trecut, din pariuri sportive, 2.650 lei. Și soția sa, Daniela, a jucat la pariuri sportive și a obținut 1.940 lei. Anul trecut, cei doi au obținut 2000 lei, respectiv 1500 lei. Andrei Alexandru este cercetător în cadrul Academiei Române – filiala Iași, activitate pentru care a fost remunerat, în 2020, cu doar 43.244 lei. La această sumă, se mai adaugă1095 lei indemnizația de consilier local, dar și alte venituri din premierea rezultatelor cercetării (7.440 lei) și din drepturi de autor (450 euro) pentru publicarea cărții “Foundations of Finitely Supported Structures: A Set-Theoretical Viewpoint, Springer 2020”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

 1. Apreciez obiectivitatea dvs si sper că și dvs apreciati corectitudinea mea. Dupa cum știți, în declarația de avere se trec toate veniturile fiscalizate, încasate în anul fiscal anterior, tocmai pentru a nu comite fals in declarații (prin omisiune), chiar dacă acestea sunt derizorii. De asemenea, cred ca înțelegeți că există o extrem de mare diferență între pariuri sportive (care tin de logică și analizare a unor date) și păcănele.

  Sunt convins că sunteți jurnaliști echidistanți. De aceea cred că ar fi mult mai de interes pentru cititorii dvs să prezentați un material în care să evidențiați că, în vremea guvernării useristo-peneliste, în timp ce măștile se vând cu 5 lei bucata și salariile îngheață, un cercetător științific principal doctor în Academie cu peste 50 de publicații internaționale cotate ISI și cărți publicate pe la Springer, e remunerat anual cu doar 43.000 lei, de zece ori mai puțin decât un cercetător cu absolut aceleași rezultate (sau chiar cu performanțe academice inferioare) din Vestul Europei. Aici cred că ați evidenția foarte bine accentul pe care îl pune actualul guvern pe cercetare – dezvoltare și inovare în România. Și cred că și cititorii dvs ar înțelege de ce România pierde toți tinerii talentați.

   • Domnule Ciprian, s-a semnat contractul cu Bechtel în guvernarea Nastase pentru 464 de km de autostradă la preţ fix, 2,1 miliarde de dolari. Astfel spus, kilometrul de autostradă era sub 5 milioane de dolari. Asta a fost negocierea PSD.

    Ulterior, prin semnarea unor acte adiționale în perioada guvernului Tăriceanu, s-a ajuns la circa 25 de milioane de euro pe kilometru (deci un preț de cinci ori mai mare) și de acolo acel prejudiciu de sute de milioane. Actele sunt publice, puteti da un search pe google. De ce s-a întâmplat asta, trebuie să îi întrebaţi pe domnul Dobre, pe domnul Ludovic Orban, pe domnul Berceanu, sau pe doamna Boagiu.

    Dacă lucrările nu s-au realizat efectiv, atunci banii plătiți trebuiau recuperati de către CNADNR, companie aflată în subordinea guernului. Guvernul Năstase a căzut în 2004, deci nu poate fi în niciun caz responsabil de o evoluție ulterioară defavorabilă a contractului. Întrebați-i pe cei de la PNL care au avut în perioada 2004-2008 și au și acum în subordine Compania de drumuri! Întrebați-i pe cei din PNL de ce au majorat de cinci ori prețul contractului semnat de PSD și, în plus, au permis ca lucrările să nu fie efectuate fără să aploce sancțiuni constructorului. Întrebați-i pe cei de la DNA câte dosare au deschis pe această temă fiindcă că pe Dragnea l-au condamnat pentru câteva zeci de mii de lei (în niciun caz fiindcă a vrut să impoziteze multinaționalele și să crească redevențele 🙂 ) !

    Răspunsul eu pot să îl întuiesc: probabil nu s-au recuperat acești bani fiindcă Bechtel e o companie americană. Iar guvernul PNL a permis un regim fiscal paradisiac acestor tipuri companii străine, prin scutiri de impozite, în vreme ce companiile românești sunt practic călcate cu bocancul pe gât, primesc zilnic controale de la toate instituțiile statului, patronii sunt cercetați judiciar etc. Ori pentru companiile cu capital străin curge numai lapte si miere. Și dacă vrei să continuăm discuția, putem vorbi despre armamentul vechi de zeci de ani (rachete, avioane fabricate prin 1970 pentru care oricum nu avem piloți, etc) cumparat tot de la partenerii noștri din Vest pentru multe miliarde de euro. Concluziile ar fi simple, dacă nu v-ați mai lăsa îndotrinați de propaganda USR-istilor care își ascund incompetența dând vina pe PSD.

    Eu îmi asum public să afirm că PSD este un partid care a avut grijă de oameni, a mărit pensii, a mărit salarii, a stimulat consumul și a adus creștere economică. Cei de acum doar îngheață, taie si distrug capitalul românesc! Iar Cîțu vede doar lucruri fantastice în economie în anul în care puterea de cumpărare s-a prăbușit la nivelul anilor 2009-2011.

 2. Pfai, ma gandeam ca o fi lovit-o vreunul, cand colo 2000 lei… Chiar nici nu inteleg de ce ai trece veniturile alea in declaratia de avere…

 3. Dar de șpăgile domnului doctor Tătaru, de ce nu scrii? De ce nu scrii de cazul familiei Chelaru care pana nu i-a dat dreptul nu i a operat soțul? De ce nu scrii de dulapul din dreapta cabinetului care era burdușit cu bani din șpăgi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here