spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Modernizarea a douã mari obiective: Scoala si Spitalul din Puiesti! (FOTO)

- Advertisement -

REUSITÃ…Finantare la Puiesti, pentru douã proiecte obtinute prin PNRR, pe componenta C5 – Valul Renovãrii. Este vorba despre Spitalul din comuna Puiesti si Scoala Gimnazialã V-VIII Puiesti (cea de lângã Postul de Politie). Ambele proiecte, depuse în luna martie a.c., au fost aprobate si urmeazã în cel mai scurt timp semnarea contractelor de finantare. „Multumesc colegilor care mi-au fost alãturi, pentru sprijin si implicare”, a precizat pe pagina de socializare, unde expune pentru cetãteni toate problemele si realizãrile, primarul Cezar Ticu.

Spitalul din comuna Puiești a functionat pânã în 2019 ca sectie de pneumologie, apartinând Spitalului Municipal „Elena Beldiman” din Bârlad, dupã care a fost închis. Avizul de la DSP Vaslui a fost respins din cauza degradãrii acestuia. Scoala Gimnaziala Puiesti are si ea nevoie urgent de consolidare, izolare termicã, ramele geamurilor fiind din lemn care s-au deformat de la diferentele de temperaturã, parchetul în clase de asemenea. Primul proiect aprobat, „Renovare integratã (consolidare seismicã si renovare energeticã moderatã) a Scolii cu clasele V-VIII din comuna Puiesti, judetul Vaslui”, are o valoare de 5.188.585, 05 lei (cu TVA), iar cel de al doilea proiect, „Renovare integratã (consolidare seismicã si renovare energeticã moderatã) a Spitalului Puiesti, comuna Puiesti, judetul Vaslui”, are o valoare de 3.904.131,34 lei. „Sunt douã din obiectivele propuse în campania electoralã, ca elevii sã beneficieze de conditii cât mai bune si atunci putem pretinde ca rezultatele sã fie pe mãsurã. Cât despre Spitalul din comuna Puiesti, vã pot spune cã pot fi tratati pânã la 26 pacienti, care pot fi tratati si monitorizati la noi în comunã. Un alt avantaj îl constituie cele câteva locuri de muncã pentru cei din Puiesti, asistenti medicali, îngrijitori. Voi face toate demersurile si voi depune tot efortul necesar ca aceastã comunã sã-si recapete locul cuvenit, asa cum era odatã!” a spus, pentru oamenii din comuna pe care o administreazã, primarul Cezar Ticu.

Planul National de Redresare si Rezilientã (PNRR) si ce componente are

Prin intermediul componentei C5 – Valul Renovãrii, a PNRR, plan care apartine Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene,  se va urmãri îmbunãtãtirea fondului construit printr-o abordare integratã a eficientei energetice, a consolidãrii seismice, a reducerii riscului la incendiu si a tranzitiei cãtre clãdiri verzi si inteligente, conferind respectul cuvenit pentru esteticã si calitatea arhitecturalã a acestuia, dezvoltarea unor mecanisme adecvate de monitorizare a performantelor fondului construit si asigurarea capacitãtii tehnice pentru implementarea investitiilor. Din judetul Vaslui sunt aprobate la Componenta C5 nouã proiecte astfel: 4 proiecte în municipiul Vaslui, 1 proiect la Bârlad, 1 proiect la Vinderei, 2 proiecte la Puiesti si 1 proiect la Rebricea.

Componentele PNRR sunt:

C1. Managementul apei

C2. Pãduri si protectia biodiversitãtii

C3. Managementul deseurilor

C4. Transport sustenabil

C5. Valul Renovãrii

C6. Energie

C7. Transformare digitalã

C8. Reforma fiscala si reforma sistemului de pensii

C9. Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare si inovare

C10. Fondul local

C11. Turism si culturã

C12. Sãnãtate

C13. Reforme sociale

C14. Bunã guvernantã

C15. Educatie

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.