24.3 C
Vaslui
01-iul.-2022

Modernizarea Grădinii Publice: până la începerea lucrărilor, mai curge multă apă pe Cacaina! (FOTO)

PROIECT DE MODERIZARE… Proiectul integral presupune modernizarea unei suprafațe de 11,6 hectare. Valoarea estimată este de 10.560.169 de lei, fără TVA. Termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

GREU LA DEAL… A fost lansată licitația pentru achiziția lucrărilor de execuție a obiectivului de investiții „Reabilitare Grădina Publică din Municipiul Bârlad”. Termenul limită de depunere a ofertelor este 22 iunie a.c.. Valoarea estimată a achiziției este de 10.560.169 de lei, fără TVA. Termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la data predării amplasamentului după semnarea Contractului de lucrări. Criteriul de atribuire este „prețul cel mai scăzut”, cu respectarea criteriilor de calificare și selecție stabilite. Termenul limită pentru depunerea de oferte este 26 iunie a.c., ora 15.00, când se deschid ofertele și se verifică dosarul depus.

Proiectul integral presupune modernizarea unei suprafațe de 11,6 hectare din totalul de 17,49 hectare. Iată și ce lucrări sunt prevăzute: Reamenajarea aleilor existente (12.575 mp); Amenajarea de noi alei (4.000 mp); Amenajarea aleilor principale pavate cu bitum (pentru role și cărucioare copii) – 1.212 mp; Reabilitarea acceselor (3 bucăți); Pistă biciclete (1.135 mp); Pistă alergare (1.126 mp). Mai este prevăzută instalarea unui sistem de iluminat cu led-uri pe aleile secundare (80 bucăți), a unui sistem de irigat – irigație prin aspersie (8.000 mp), a unui sistem de irigat – irigație cu hidranți (50 bucăți), a unui sistem de irigat – grup pompare (o bucată); Amenajarea unui loc de joacă, inclusiv amplasarea unor echipamente de joacă pentru copii cu dizabilități și echipamente fitness pentru adulți cu dizabilități (o bucată). De asemenea, sunt prevăzute și amenajarea unui lac (586 mp), amenajarea unui bazin de liniștire (320 mp), o instalație Wifi pentru tot parcul cu 15 hotspoturi (15 zone) precum și dotări urbane – bănci noi (50 bucăți), pergole (10 bucăți) și coșuri de gunoi (50 bucăți).

Principalele lucrări ce vor fi realizate în cadrul acestui contract constau în:

1) Reabilitare alei principale: ce vor avea următoarea structură: 8 cm pavele carosabile, 5 cm nisip, 20 cm balast și pământ compactat.

2) Reabilitare alei secundare existente și realizarea de alei secundare noi: se propune refacerea unor alei secundare și propunerea de alei noi ecologice, realizate din lespezi de piatră cu distanța între pietre de circa 5 cm pentru a permite creșterea trifoiului. Lespezile de piatră vor fi ridicate 2-3 cm de la sol. Acestea permit o bună drenare a apei și sunt accesibile în momentul când terenul este umed.

3) Realizare pistă de bicicliști și pistă de alergare: se va realiza o pistă de alergare și o pistă de biciclișți cu lățimea de 1,00 m, având un traseu cu lungimea de 1130 m. Pistele vor avea îmbrăcăminte asfaltică vopsită în culori distincte pentru fiecare și vor fi delimitate prin aplicarea unei linii continue de culoare albă.

4) Consolidare și reabilitare porți acces: porțile de acces existente se vor consolida prin realizarea cămășuirii din beton armat de 6 cm grosime. Măsură de intervenție pentru poartă secundară presupune aducerea acesteia la stilistică porții principale. Porțile vor fi echipate cu bolarzi retractabili, pentru a împiedica accesul auto în perioada de funcționare normală a grădinii publice.

5) Realizare teren de joacă copii: în partea de Nord-Vest a amplasamentului se va amenaja un teren de joacă cu suprafața de 660 mp. Acesta va conține elemente moderne specific funcțiunii propuse (ansambluri tematice locuri de joacă, tiroliană, locuri de cățăraț).

6) Realizare grup sanitar nou: se propune realizarea unui grup sanitar nou în partea de Nord a amplasamentului prevăzut cu 2 cabine pentru barbăți, 2 cabine pentru femei și o cabină pentru persoane cu dizabilități.

7) Realizarea a 2 lacuri,unul de retenție și unul de acumulare : Lacul 1 va fi prevăzut în partea de Nord-Vest a amplasamentului și va avea o suprafață de 320 mp și volum de 960 mc. Acesta va avea rol de colectare a apelor pluviale colectate de pe versantul vestic prin canalul de coastă existent și care în mod controlat va descărca apele în acest lac. Din acest lac, apele decantate vor fi dirijate în lacul 2, propus în partea de est a amplasamentului, cu o suprafață de 590 mp și volum de 890 mc. Acesta va avea rol estetic și decorativ și va asigura volumele de apă necesară irigării spațiilor verzi.

8) Realizarea unei instalații de irigații pentru spațiile verzi, pentru o suprafață de cca.83181,6 mp: instalarea unui sistem de irigații performant cu aspersoare retractabile, realizarea unui nou branșament de apă pentru alimentarea stăției de pompare pentru sistemul de irigații, instalații de apă rece și instalații de canalizare menajeră pentru grupul sanitar;

9) Realizarea unui sistem de iluminat pentru aleile secundare- stâlpi metalici 4 m echipați cu panouri fotovoltaice.

10) Realizarea unei rețele de internet- wireless care trebuie să asigure acoperirea completă a parcului și a obiectivelor de interes -se propune o nouă rețea WI-FI ce va fi formată din 15 Acces Pointuri, ce se vor monta pe stâlpi metalici zincați de 4 m. în conformitate cu prevederile proiectului tehnic și caietului de sarcini, în condițiile contractului de lucrări, cu respectarea tuturor prevederilor legale incidente realizării lucrărilor.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

 1. Chiar ca esti tralala.Chiar mai mult decat tralala.Dar totusi,Tralala,reclamatii pot face toti idiotii,toti cacanarii frustrati si invidiosi.Dovada !?.Procurorii anticoruptie europeni au venit,si.au pierdut degeaba.Le.a trebuit cateva ore sa constate ca totul este o diversiune ordinara pusa in scena de cei plini de ura si invidie fata de bravul nostru primar.Dumitru Boros.Simplu,nu !???…,simplu pt.cei care priceo.Pt.idiotii de serviciu totul se rumega.Si iata,mai sunt vietuitoare cu doua picioare care rumega mai rau ca Joiana !

 2. Conteaza cum te cheama !???
  Conteaza sa fii om.Sa ai caracter,si sa.ti faci datoria pt.ceea ce ai fost ales.Iar dnul Boros asta e.Om capabil.Om destoinic si serios care vrea sa schimbe din temelii fata Barladului.Si o face.Si o face cum n.a facut.o nimeni.Pentru ca este dedeparte cel mai bun primar pe care l.a avut Barladul in ultimii 32 ani
  E adevarat,sunt multi coate goale,oameni de nimic.care nu numai ca nu vad,dar,cei care pot, chiar ii baga bete.n roate.Ca tare le sta in gat bravul nostru primar.
  Si cat o sa le mai stea;pt.ca 100% va mai castiga la pas cel putin un mandat..Cel putin….,asa ca !???

  • Exact aceeasi parere cu dvs o au si cei care au depus plangerea la Parchetul European Anticoruptie. Niciun primar din ultimii 32 de ani nu a fost reclamat la EPPO. Si daca nu e nimic adevarat din reclamatie cum se face ca fiul celui ce a inaintat plangerea a fost dat afara din Primaria Barlad, unde era angajat? Prin urmare tot Dekantor ai ramas, decantezi dejectiile revarsate de niste neica nimeni la adresa unuia dintre cei mai performanti ministri ai Romaniei din perioada pandemiei!

 3. Foarte bine ca le castiga firme locale cu angajati din zona. Care e problema daca va lucra WASHEXPERT, TRANSMIR, NOMIS sau alta firma ? Sa fie lucrari de calitate.

  • Problema este la atribuirea lucrarilor, ca e cam greu de crezut ca o institutie publica ridica pe SICAP o cerere de oferta si in 30 de secunde de la postare vine cineva (stim noi cine) cu oferta!

 4. Bai Dekantor punem pariu ca „licitatia” va fi castigata de WASHEXPERT (prietenii Mitica si Lucica stiu de ce!). Nu putem sa iti uram altceva in afara de : Sa le tii de urat la Brutarie!

 5. Ha.ha.ha.Tare,tare le mai sta.n gat secaturilor slugi ale lui TATARU,domnul Boros in gat.In gatul lor flamand de ura si invidie fata de acest exceptional gospodar,care este dombul Boros.Domn primar care a facut si face intr.un mandat si putin,mai.mult,mai bine,decat toti primarii ceilalti la un loc.Felicitari dle Boros.Sunteti formidabil !
  Vremea noua,esti o fituica la ordinul politrucului PNL. Nelu Tataru.Punct !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here