spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Modernizarea și extinderea rețelei de apă și canalizare întinde, la maxim, nervii vasluienilor

- Advertisement -
HAZ DE NECAZ… Nemulțumiți de modul în care se desfășoară lucrările de modernizare din oraș, vasluienii fac haz de necaz și spun că va mai dura mult și bine până vom scăpa de șanțuri.

NEMULȚUMIRI… Adus, de la stadiu de oraș emblematic, curat, cu străzi și trotuare aflate în stare perfectă de exploatare, Vasluiul s-a transformat, în ultima perioadă, într-un șantier plin de șanțuri, gropi și, după caz, praf sau noroi. Astfel, un anunț postat de Primăria Vaslui privind începerea unor lucrări noi de modernizare a rețelei de apă și canalizare și anumite străzi din oraș încinge spiritele pe rețelele de socializare și nu numai. Sătui de modul în care arată, în prezent, orașul, vasluienii se întreabă când vor lua sfârșit aceste lucrări și se amuză spunând că astuparea șanțurilor rămase va dura încă cel puțin 5 ani.

Haos, șanțuri, gropi și, după caz, noroi sau praf, la asta se reduce acum municipiul Vaslui, ca urmare a lucrărilor de modernizare și extindere a rețelei de apă și canalizare. Toate acestea au întins, la maxim, nervii vasluienilor, astfel că un anunț postat de municipalitate, pe pagina oficială de Facebook, a încins spiritele internauților. De asemenea, comentarii au apărut și în alte medii on-line. «Începând cu data de 24 august 2022, în cadrul proiectului de reabilitare, modernizare și extindere a rețelei de apă și canalizare de pe raza municipiului Vaslui, încep lucrările pe strada Slt. Ioanesei Adrian de la intersecția cu strada Delea până la intersecția cu strada Castanilor și în continuare pe strada Castanilor până la intersecția cu strada Călugăreni. Pe segmentele de drum menționate, circulația se va desfășura în anumite zone, pe un singur fir, alternativ. Din acest motiv, în ziua de 24 august 2022, va fi închis segmentul de pe strada Slt. Ioanesei Adrian de la intersecția cu strada Dimitrie Cantemir, până la intersecția cu strada Andrei Mureșanu, circulația fiind deviată pe străzile adiacente. Echipaje ale Poliției Locale și Rutiere vor asigura fluidizarea circulației în zonele afectate de lucrări. Perioada execuției lucrărilor comunicată de constructor este de 24 august 2022 – 9 septembrie 2022. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de execuția acestor lucrări necesare și vă mulțumim pentru înțelegere!”, se arată în anunțul postat de responsabilii din Primăria municipiului Vaslui. Cum era de așteptat, internauții au început să pună întrebări municipalității. Unul dintre ei întreabă când va fi demarat și proiectul de astupare a șanțurilor care străbat acum tot orașul. Drept răspuns, un alt internaut îi răspunde că răbdarea este cea mai bună armă în acest moment și că vom fi norocoși dacă așa-zisul proiect va începe peste 5 ani. Ca exemplu a dat situația din suburbia Gura Bustei, acolo unde, după doi ani și jumătate, șanțurile încă nu au fost acoperite.

La Vaslui – circulație haotică și ambuteiaje

De asemenea, vasluienii se plâng acum și de traficul infernal din oraș și de ambuteiajele ce apar cam peste tot. Astfel, noile șantiere, cel de lângă sediul Primăriei municipiului Vaslui, dar și cel de pe strada Castanilor a transformat sensul giratoriu de la benzinăria Lukoil într-un nod rutier aproape imposibil de trecut. De asemenea, în capătul celălalt al străzi, în apropiere de sediul ISU Vaslui, o altă lucrare pune în dificultate deplasarea autospecialelor de intervenție ale pompierilor. “Cred că de nouă ori au spart în apropiere de sediul pompierilor. Au săpat, au reparat conducta nouă, i-au dat drumul și aceasta iar a cedat. Par lucrări făcute fără cap și de mântuială. Dacă așa au lucrat în tot orașul, atunci ne îndreptăm spre un dezastru în ceea ce privește alimentarea cu apă », spun cei care locuiesc în apropiere. De asemenea, probleme cu circulația rutieră sunt pe mai toate străzile sau străduțele din municipiul Vaslui și puțini sunt vasluienii care se pot lăuda că nu au fost afectați de aceste lucrări.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

 1. Intersecția Rediu -Brodoc a fost finalizată de curînd,inclusiv cu marcaje rutiere!
  Imediat după finalizare au revenit faimoșii constructori și demolatori care au distrus intersecția au ” strangulat-o” și au plecat!
  Deci fara cap și fără coada!
  A se vedea și drumul de la LUKOIL ,str. Castanilor,pina la barajul Delea care e distrus complet,practic este o singura cale de rulare , brăzdată și transversal!

 2. Intersecția Rediu -Brodoc a fost finalizată de citind,inclusiv marcaje rutiere!
  Imediat după finalizare au revenit faimoșii constructori și demolatori care au distrus intersecția au ” strangulat-o” și au plecat!
  Deci fara cap și fără coada!
  A se vedea și drumul de la LUKOIL ,str. Castanilor,pina la barajul Delea care e distrus complet,practic este o singura cale de rulare , brăzdată și transversal!

 3. Dacă tot spargeți strada Ioanesei Adrian,rog primăria să înmormânteze odată cu țevile și pisica putredă din fața casei mele sau s-o ducă mai sus ,în fața casei lui Buzatu, ca să slăbească și Tudorel . N-am mai mâncat de 3 zile din cauza mirosului și sunt foarte anemic.

 4. Vasluiul a fost și va rămâne cel mai sărac județ, oamenii și au vândut votul pe 2 mici și o bere așa ca de ce sa avem pretenții. Asta e valoarea unui cetățean pt aleși, la 4 ani 2 mici. N am prins epoca lui Ceaușescu dar făcând o comparație între ce se făcea arunci și ce s a făcut in 30 de ani de la revolutie(nimic, doar s a distrus) poate ca era mai bine atunci. Cât despre aceste lucrări, nu știu când se vor termina și cât vor rezista. E păcat ca primim fonduri europene iar primarii in loc sa facă ceva de calitate, sunt interesați doar de comisioane. Trăiască bouros!

 5. Dar ce spuneți despre faptul ca unele personalități/personaje din zona Moara Grecilor au profitat de săpăturile făcute pe acolo pe unde era trotuarul?…,…., iar acum s-au racordat la rețeaua electrică a municipiului.
  A trecut buldo ai trecut cablul electric prin tub de protecție (alb), te-ai racordat la stâlp, după care totul se astupă, iar prostii plătesc pentru bunăstarea ta de patron…

  • Si la ‘canalizare’ sunt o mai multi racordati. De fapt isi varsa WC-urile in tevile nefunctionale. In timp ce prostii stau cu fose, iar restul prostilor se uita cum le iese rahatul celorlalti in fata portii ( cei de la vale de pe GH Doja ).

 6. După care spargem iar zona M Grecilor undeva la 500m-1km, sa mai punem ce a mai rămas din canalizarea faimoasă… Stai sa vezi frumusețe… De asta ar trebui sa se ocupe primăria ca e intrarea în oraș și se rupe cu totul când vor da drumul la lucrări… Deocamdată caută soluții tehnice.. Nea Ticu și compania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.