spot_imgspot_img
5.3 C
Vaslui
19-apr.-2024

Modificari masive pentru firme si persoane fizice. Legea care modifica Codul fiscal este in Monitor

- Advertisement -

Urmeaza modificari fiscale masive atat pentru firme, cat si pentru PFA-uri si persoane fizice, conform Legii nr. 296/2020 si Legii nr. 295/2020.

Dupa un lung drum legislativ, Legea nr. 296/2020 a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 1269/2020 din 21 decembrie. Documentul a trecut de Camera Deputatilor in 24 noiembrie 2020, iar seful statului a semnat decretul in 18 decembrie 2020.

La fel ca in cazul Legii nr. 295/2020 care modifica Codul de procedura fiscala, initiatorul este Eugen Teodorovici, fostul ministrul al Finantelor Publice. Modificarile au fost adoptate de Senat din octombrie 2019, dar actele au fost inscrise pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor de abia in martie 2020, iar raporturile favorabile au fost  primite in noiembrie.

O mare parte dintre aceste modificari fiscale au fost cerute inca din anii trecuti de catre mediul de afaceri.ata cum va arata Codul fiscal in anul 2021: 

Reguli de aplicare a sistemului de consolidare fiscala

Noua lege de modificare a Codului fiscal introduce o serie de reguli de aplicare a sistemului de consolidare fiscala si constituire a grupului fiscal.

Perioada de aplicare a sistemului de consolidare fiscala in domeniul impozitului pe profit este de 5 ani fiscali, calculati incepand cu primul an al aplicarii sistemului de consolidare fiscala si pana la desfiintarea grupului fiscal, iar sistemul este optional. Optiunea se comunica organului fiscal competent pe baza unei cereri comune depuse de reprezentantul legal al persoanei juridice responsabile semnata de catre reprezentantii legali ai tuturor membrilor grupului. Mai multe informatii aici. >>

Declaratia unica are un nou termen de depunere

Printre modificarile fiscale pe care le introduce Legea nr. 296/2020 se afla si modificarea termenului Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice. Catergoriile vizate nu vor mai avea data limita pana la 15 martie, ci pana la 25 mai. Mai multe informatii aici. >>>
400 lei/luna pentru angajatii care desfasoara activitatea in regim de telemunca
Firmele vor putea plati salariatilor care isi desfasoara activitatea in regim de telemunca suma de 400/luna pentru a-si acoperi cheltuielile cu utilitatile. Nu se va plati impozit pe venit si contributii sociale pentru aceste sume. Este vorba despre o cheltuiala deductibila.

https://contabilul.manager.ro/a/25588/modificari-masive-pentru-firme-si-persoane-fizice-legea-care-modifica-codul-fiscal-este-in-monitor.html?utm_source=–rs.ro&utm_medium=push&utm_campaign=onesignal

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.