spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
18-mai-2024

Modoranu nu mai vrea în arest și se visează în arest la domiciliu

- Advertisement -
NERĂBDARE… Bârlădeanul Eduard Filip așteaptă cu nerăbdare o măsură mai ușoară privativă de libertate dar, până acum, nu a avut noroc.

ȘANSĂ… Bârlădeanul Eduard Filip nu renunță la ideea de a scăpa de arestul preventiv și, la termen, acesta se prezină în fața judecătorilor cu o nouă cerere de înlocuire a măsurii privative de libertate, cu alta mai ușoară. Numai că și de data aceasta, magistrații Tribunalului Vaslui au decis ca bârlădeanul acuzat de trafic de droguri să mai stea 30 de zile, în spatele gratiilor. Eduard Filip, zis și Modoranu, a fost arestat în luna iunie, după ce a fost acuzat de către procurorii DIICOT de deținere și trafic de droguri de risc.

Pe 27 iunie, procurorii DIICOT Vaslui au făcut o razie, având și mascații cu ei, acasă la Eduard Filip, unde au găsit droguri de mare risc. În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate diverse cantități de canabis, obiecte folosite la mărunțirea cannabisului, două terminale mobile, o cartelă sim și diverse sume de bani. Dus în fața instanței la Tribunalul Vaslui, Eduard Filip zis și Modoranu, a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. De atunci, Modoranu nu a ratat nici un termen și s-a prezentat în fața magistraților cu speranța că va reuși să scape de gratii și să se aleagă cu o măsură mai ușoară privativă de libertate. Până acum nu a avut noroc și instanța a decis, în cazul său, prelungirea mandatului de arestare cu încă 30 de zile. Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, în decurs de câteva luni, persoana bănuită ar fi desfășurat activități de procurare, depozitare și vânzare a drogurilor de risc (cannabis) către consumatori din municipiul Bârlad. “Astfel, față de bărbat, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, apoi a fost prezentat Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestuia. “Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române. Activitățile au beneficiat de sprijinul Poliției Municipiului Bârlad, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui – Sectorul Poliției de Frontieră Huși și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, preciza, la acea vreme, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.