spot_imgspot_img
5 C
Vaslui
04-mart.-2024

Modul de operare al politistului-infractor Silitrã: a spart cu levierul farmaciile si sãlile de jocuri! (foto)

- Advertisement -

STUPOARE…Ies la ivealã detalii incredibile despre activitatea infractionalã a politistului din Vaslui, Mãdãlin Iulian Silitrã, cel care s-a lepãdat de haina statului si s-a apucat de spargeri, mai rãu ca interlopii. Recent, a fost trimis în judecatã pentru cã a pãtruns noaptea în nouã farmacii si sãli de jocuri din Iasi, de unde a furat tot ce i-a picat în mânã. Acesta a pãtruns în incinta locatiilor dupã ce spãrgea geamurile sau forta usile cu levierul. Interesant este cã politistii, desi au demarat o amplã anchetã în toate cazurile, nu l-au dibuit pe baza probelor. S-a nimerit ca întâmplãtor, un echipaj de la Politia Localã Iasi sã îl descopere cu un cutit la el si asa s-a constatat cã, de fapt, au în fatã principalul suspect al spargerilor din ultima perioadã, de pe raza municipiului Iasi. Desi judecãtorii ieseni au fost blânzi cu el, condamnându-l pe 22 noiembrie a.c. la 2 ani si 8 luni de închisoare cu suspendare, fostul politist este foarte aproape de închisoarea cu executare. Parchetul de pe lângã Judecãtoria Iasi a fãcut apel pe 29 noiembrie a.c., fatã de „blânda” pedeapsã primitã de fostul politist, cea de 2 ani si 8 luni cu suspendare.

Mãdãlin Iulian Silitrã a fost agent de politie ruralã în cadrul IPJ Vaslui, la Zorleni, si chiar în cadrul Politiei Bârlad. A fost dat afarã din politia vasluianã deoarece a fost prins în 2020 beat mangã la volan, când a comis si un accident. În ultima vreme a lucrat ca muncitor necalificat. În municipiul Iasi însã a dat loviturã peste loviturã, în total fiind probate 9 furturi din diverse societãti. Conform presei locale din Iasi, prima loviturã a fost datã la sfârsitul lui octombrie anul trecut. Aproape de rãsãritul soarelui, el a atacat o farmacie de pe soseaua Arcu. A spart cu un levier sticla usii de acces si a pãtruns în farmacie. A deschis sertarele si dulapurile din zona tejghelei, dar nu a gãsit nimic demn de furat. A gãsit însã într-un birou seiful ce continea încasãrile zilnice. A plecat cu el spre cartierul Alexandru cel Bun, unde l-a golit de cei 5.151 lei continuti. Cinci zile mai târziu, a spart o salã de jocuri, tot de pe soseaua Arcu. Sistemul de alarmã s-a declansat, asa cã a furat doar douã pachete de Marlboro si a fugit. Mai mult noroc a avut sãptãmâna urmãtoare, când a intrat pe fereastrã într-o altã farmacie, de pe aceeasi stradã. A reusit sã disloce seiful metalic în care se afla suma de 17.000 lei. În aceasi noapte, desi avea buzunarele ticsite de bani, a fortat usa frigiderului unui magazin din zona Gãrii, de unde a furat o dozã de Red Bull.

Ex-politistul Silitrã, desi era cãutat de oamenii legii, a furat în continuare!

Timp de mai bine de trei luni, Silitrã nu a mai comis niciun jaf. Dupã cum relateazã ziarele iesene, la mijlocul lui februarie a.c., si-a reluat activitatea. A fortat usa unei farmacii de pe Sf. Lazãr cu un levier si a intrat, cãutând seiful. Nu l-a gãsit, dar tot a provocat pagube evaluate ulterior la 10.000 de lei. Dupã nouã nopti, a spart o altã farmacie de pe Costache Negri. A luat seiful, dar l-a abandonat, bãnuind cã este gol. Dupã câteva zile, a spart o salã de jocuri din Piata Voievozilor. Seiful era încastrat în podea, asa cã nu a reusit sã-l sustragã. A fost nevoit sã se multumeascã cu patru pachete de Kent. În aceeasi noapte, si-a încercat norocul si în domeniul bancar. A fortat usa din spatele unei agentii Alpha Bank din zona Gãrii, a intrat, dar s-a speriat si a renuntat imediat la actiune. O ultimã încercare a fost tot la o salã de jocuri, spartã pe 21 februarie. Din nou, seiful era încastrat în podea si nu a reusit sã-l scoatã. A plecat cu tigãri si o sticlã de Pepsi. A doua zi, a fost retinut de agentii Palas Mall, iar verificãrile fãcute de politisti l-au identificat ca autor al seriei de 9 spargeri.

Putea sã scape cu suspendare, dar fostul politist a recidivat în timp ce îsi astepta sentinta!

Atitudinea în fata instantei, vârsta de doar 24 de ani si lipsa antecedentelor penale, se pare cã i-au adus fostului politist o pedeapsã usoarã. El a fost condamnat pe 6 decembrie de Judecãtoria Iasi, pentru furt calificat si port fãrã drept de obiecte periculoase, la un total de 2 ani si 8 luni de închisoare, dar cu suspendarea executãrii pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, iar fostul politist va trebui sã plãteascã si despãgubiri totale de aproximativ 50.000 lei societãtilor comerciale pãgubite. Sentinta a fost atacatã de Parchetul de pe lângã Judecãtorie, dosarul urmând sã fie preluat de Curtea de Apel Iasi. Mãdãlin Silitrã însã, este în arest preventiv din 25 noiembrie, trimis de Judecãtoria Bârlad, pentru furt de combustibil de la pompã! Vã reamintim cã Mãdãlin Iulian Silitrã, de 24 de ani, care a fost un timp agent de politie la IPJ Vaslui, si-a dat demisia din Politie dupã care s-a apucat de furat. În anul 2020 a plecat de la Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui dupã ce ar fi provocat un accident rutier, beat fiind. Acum, pe 22 noiembrie, dupã ce a aflat cã era condamnat cu suspendare la Iasi, acesta s-a înhãitat cu doi minori din Husi si doi adulti din Murgeni si au venit cu masina în Bârlad, cãutând ceva de furat! Nu au avut ce, asa cã s-au gândit sã meargã în altã parte, dar nu mai aveau benzinã la masinã. Asa cã au pus-o de o furãciune la un Peco din oras. Si-au tras cagule pe fatã, au acoperit numerele la masinã si au alimentat cu benzinã rezervorul, dupã care au fugit sã caute locuri unde sã dea spargeri. Nu departe pentru cã, fiind alertatã politia, cagulatii lui Silitrã au fost prinsi si încãtusati! Iar judecãtorii l-au bãgat în arest preventiv din 25 noiembrie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.