spot_imgspot_img
7.6 C
Vaslui
18-apr.-2024

Moft de 50.000 de lei: deputații juriști au inventat legea facultativă

- Advertisement -

Cheltuielile cu doi demnitari sunt suportate de stat din cauza unor ”mofturi” ale membrilor comisiei juridice a Camerei Deputaților. Sergiu Andon și Florin Costin Pâslaru sunt remunerați cu câte 5.000 de lei de trei, respectiv șapte luni deși trebuiau să părăsească scaunele de demnitari de tot atâta vreme. Ei au fost declarați, definitiv, incompatibili sau în conflict de interese. În aceeași situație se află și senatorul Mircea Diaconu, descoperit în urmă cu zece zile incompatibil de judecătorii instanței supreme.

Sergiu Andon nu se dă dus din Parlament în ciuda unei hotărâri judecătorești definitive

În ciuda mai multor solicitări adresate de Agenția Națională de Integritate (ANI) comisiei juridice a Camerei Deputaților, aceasta nu a trecut, de luni de zile, pe ordinea de zi, revocarea din funcție a celor doi deputați.

Potrivit legii, nerespectarea unei hotărâri judecătorești definitive îi poate trimite pe cei responsabili la închisoare. Agenția Națională de Integritate (ANI) are posibilitatea să facă plângere la Parchet împotriva fiecărui membru al Comisiei pe motiv că nu respectă o hotărâre judecătorească definitivă.

Pedeapsă formală

O altă sancțiune care poate fi aplicată celor care refuză eliminarea celor doi din Parlament este amenda. Potrivit legii, ”neaplicarea sancţiunii disciplinare sau neconstatarea încetării funcţiei publice (…) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, dacă fapta nu constituie infracţiune”.

Apărătorul corupților

Încă din 2009, inspectorii ANI au constatat că Sergiu Andon se află în stare de incompatibilitate, întrucât a acordat, în calitate de avocat, asistenţă juridică unui învinuit acuzat de fapte de corupție. În martie 2012, judecătorii supremi au decis că deputatul conservator este incompatibil. De atunci nu s-a mai întâmplat nimic, Andon refuzând să plece din camera inferioară a Parlamentului.

Cine se aseamănă, se adună

În noiembrie 2011, ANI a stabilit că deputatul PSD Florin-Costin Pâslaru și-a angajat fiul, începand cu anul 2009, în cadrul Biroului Parlamentar – circumscriptia electorala nr.18 Galați, fiind astfel în conflict de interese. Același personaj a fost declarat definitiv, colaborator al securității după ce, șapte ani, a transmis 63 de rapoarte despre colegii de facultate de la Galați.

Pâslaru, alias ”Pintea” a fost apărat în fața judecătorilor chiar de Sergiu Andon care a încercat să-i convingă, fără succes, că deputatul coleg nu a raportat securității din exces de zel, ci doar și-a servit țara, chiar dacă și-a turnat inclusiv tovarășii de pescuit.

Situație jenantă

În ciuda acestor verdicte definitive, Pâslaru continuă să-și desfășoare activitatea în Camera Deputaților, având dreptul de a iniția și vota legi în Parlamentul României.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.