spot_img
16.5 C
Vaslui
29-mai-2023

Moment de cotitură în istoria monarhiei britanice. Prințul Charles a susținut primul său discurs al tronului

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Pentru prima dată, Prinţul Charles al Marii Britanii a deschis oficial noua sesiune a parlamentului, ocazie cu care a susținut primul său discurs al tronului. A fost un moment de cotitură în istoria monarhiei din această ţară, regina Elisabeta a II-a lipsind, pentru prima oară, din 1963, din cauza problemelor de mobilitate cu care se confruntă.

Devenit simbolul unei vieţi petrecute în aşteptare, fiul cel mare al suveranei britanice a trebuit să aştepte până la vârsta de 73 de ani pentru a se achita pentru prima dată de această funcţie esenţială care le revine regilor şi reginelor din Marea Britanie.

Absenţa reginei în această zi de marţi, în anul dedicat celebrărilor ce marchează Jubileul de Platină, reprezintă o nouă etapă simbolică în transferul progresiv al sarcinilor oficiale ale suveranei britanice către prinţul Charles, care o reprezintă deja în străinătate de mai mulţi ani, scrie AFP, potrivit Agerpres…https://www.digi24.ro/stiri/externe/moment-de-cotitura-in-istoria-monarhiei-britanice-printul-charles-a-sustinut-primul-sau-discurs-al-tronului-1934827

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.