spot_img
21.8 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Momentul în care fermierii sparg cu tractoarele barajul poliției, la Bruxelles

- Advertisement -

Haos la Bruxelles, unde fermierii au spart cu tractoarele barajul poliției. Aceștia au blocat centrul orașului cu zeci de tractoare și au dat foc la cauciucuri şi baloţi de paie.

Forţele de ordine au intervenit cu tunuri cu apă, la mică distanţă de locul unde s-au reunit miniştrii Agriculturii din UE. Peste 100 de tractoare au fost parcate în jurul sediului instituţiilor Uniunii Europene, la mică distanţă de zona izolată unde miniştrii au sosit pentru reuniune. Ulterior, câțiva fermieri au intrat cu tractoarele în barajul intalat de forțele de ordine. „Pare un război civil”, spun oficialii UE.

Protestele, la care au participat aproximativ 900 de tractoare, au loc în paralel cu o reuniune a miniştrilor europeni ai Agriculturii. Acesta este al doilea protest major care are loc la Bruxelles în ultimele săptămâni, fermierii fiind nemulţumiţi de obstacolele birocratice, măsurile UE destinate combaterii schimbărilor climatice, precum şi eforturile de a ajuta Ucraina să îşi vândă cerealele. Securitatea a fost întărită în jurul birourilor instituţiilor europene. Tractoarele au forţat baricadele poliţiei în mai multe locuri, potrivit unor imagini postate pe social media. Zona din jurul clădirilor unde se întâlnesc luni miniştrii europeni ai Agriculturii a fost murdărită cu paie, orz şi anvelope incendiate.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/momentul-in-care-fermierii-sparg-cu-tractoarele-barajul-politiei-la-bruxelles-2701465

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.