1.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

Mona Pivniceru, lectie de curaj: si-a dat demisia din magistraturã!

- Advertisement -

DECIZIE… Huseanca Mona Pivniceru îsi joacã pânã la capãt cartea carierei! Ambitioasã din fire, dar si enervatã cã, în perspectiva desemnãrii sale ca Ministru al Justitiei, unii au invocat incompatibilitatea dintre functia de judecãtor si cea de ministru, Mona Pivniceru a fãcut ieri un gest fãrã precedent: si-a dat demisia din magistraturã! Dacã unii s-au arãtat socati de usurinta cu care huseanca a renuntat într-o clipã la o carierã strãlucitã în magistraturã, altii au lãudat-o pentru lectia de curaj, pe care a dat-o, mai ales politicienilor!

Din ce în ce mai interesant a devenit modul în care magistratii, pe de o parte, si politicienii, pe de altã parte, si-o disputã pe Mona Pivniceru. CSM-ul a tinut “din greu” sã îi dea voie colegei lor sã activeze, mãcar pe o anumitã periodã, într-o functie publicã, în timp ce actualul Guvern vrea ca, în cel mai scurt timp, ea sã fie învestitã în functia de Ministru al Justitiei. Pentru cã a declarat în termeni fermi cã îsi doreste sã conducã un Minister, a cãrui functionare o cunoaste perfect, Mona Pivniceru a luat hotãrârea de-a demisiona, pur si simplu, din magistraturã, pentru a nu mai depinde de deciziile ulterioare ale CSM-ului, asupra acestui aspect. Se pare însã cã tot Consiliul Superior al Magistraturii va trebui sã aibã ultimul cuvânt! Judecãtorul Cristian Danilet, membru al CSM, a afirmat cã Mona Pivniceru nu poate depune jurãmântul de ministru, pânã când CSM-ul va decide asupra acestui aspect. “Pânã atunci, doamna Mona Pivniceru este în stare de incompatibilitate, pentru cã ea rãmâne judecãtor si membru CSM, pânã la reuniunea de miercuri a Consiliului Superior al Magistraturii. Astãzi (ieri, n.r.) ea este tot judecãtor.”, a spus Cristian Danilet. Mai pe scurt, Mona Pivniceru, la momentul acesta, rãmâne… blocatã, deocamdatã, între o demisie din magistraturã si postul de Ministru al Justitiei.

Traian Bãsescu: “Sã nu credeti cã Mona Pivniceru nu este un bun meserias!„

“Voi aveti imaginea conflictelor pe care le-am avut cu doamna Pivniceru. Din punct de vedere profesional are o bunã reputatie, este un bun judecãtor, ce stiu din lumea magistratilor, stie carte, iar confruntãrile mele cu doamna Pivniceru au fost puncte de vedere diferite pe care le-am spus deschis. Nu stiu care vor fi evolutiile, înteleg cã CSM are un punct de vedere de pe urma cãruia doamna Pivniceru va trebui sã opteze. Doamna Pivniceru e un om care tine la independenta justitiei. Ca ministru se va dumiri cât poate face un ministru al Justitiei. Profesional nu poate fi contestatã”, a declarat Traian Bãsescu. Acesta a mai adãugat: “Vorba moldoveneascã a dânsei o face doar pitoreascã, dar sã nu credeti cã nu este un bun meserias„!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

15 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.