Moneda care comemorează asasinarea lui Iulius Cezar a fost vândută cu milioane de dolari. A fost stabilit un record mondial

O monedă de aur care comemorează asasinarea lui Iulius Cezar , bătută la doar doi ani după moartea liderului roman, a obținut o licitație record de 3,5 milioane de dolari la o licitație din Marea Britanie.

Licitația de la Londra, realizată de oficiali, s-a încheiat cu vânzarea monedei de aur, bătută în 46 î.Hr. Această poartă imaginea lui Marcus Junius Brutus, unul dintre liderii asasinatului lui Cezar, precum și imaginea a două pumnal și cuvintele „Eid Măr”, care înseamnă ferește-te de ideile din martie, o referință la data uciderii din 15 martie. .

Se știe că există aproape 100 de monede similare bătute în argint, dar cea care s-a vândut cu 3,5 milioane de dolari la licitația de la sfârșitul lunii octombrie este una dintre singurele trei care au supraviețuit, care au fost bătute în aur.

Moneda a fost cumpărată de un colecționar anonim, a spus casa de licitații.

Licitatorul a declarat că vânzarea a marcat un nou record mondial pentru cea mai scumpă monedă vândută vreodată.

Deținătorul precedent al recordului a fost un stater de aur antic din Grecia, care s-a vândut cu 3,25 milioane de dolari în 2012. Recordul anterior pentru cea mai scumpă monedă romană a fost un sestertius de bronz al împăratului Hadrian care s-a vândut cu 2,5 milioane de dolari în 2008. …https://www.bzi.ro/moneda-care-comemoreaza-asasinarea-lui-iulius-cezar-a-fost-vanduta-cu-milioane-de-dolari-4061214?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ