spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
04-dec.-2023

Monica Macovei vrea modificarea statutului PDL pe integritate

- Advertisement -

Europarlamentarul Monica Macovei spune că în perspectiva alegerilor din PDL doreşte să reia tema interzicerii afacerilor cu statul pentru demnitari şi rude. Şi chiar aşteaptă să fie susţinută de preşedintele PDL, Emil Boc. La nivel european, Macovei susţine introducerea unui mecanism anticorupţie aplicabil tuturor statelor membre.

Într-un interviu acordat EVZ, Monica Macovei spune că în ciuda opoziţiei unor state, printre care şi România, Comisia Europeană intenţionează să introducă un mecanism anticorupţie al UE asemeni Mecanismului de Cooperare şi Verificare care există în România şi Bulgaria.

Macovei intenţionează să readucă în discuţie modificarea statutului PDL în materie de integritate. Deocamdată este în discuţii cu unii lideri ai partidului şi aşteaptă chiar susţinere din partea lui Emil Boc.

„E o decizie greu de întors în acest moment. Eu vreau să reiau acest subiect. Pentru mine e foarte important şi poate conducerea partidului şi-a schimbat între timp percepţia. În acel moment nu m-a susţinut nimeni din conducerea partidului”, a spus Macovei care a precizat că nu va candica pentru nicio funcţie în PDL.

În cazul în care nu se doreşte separarea dintre politică şi afaceri, atunci această răspundere va trebui asumată de liderii PDL, potrivit europarlamentarei. „Dacă nu va avea susţinere va fi răspunderea lor. E adevărat că în acest ultim raport din iulie se precizează conflictul de interese pentru cei care au afaceri cu statul prin firme private şi lucrează în funcţii publice. Din punctul de vedere al MCV, pe acest aspect nu văd schimbări în bine. Singura schimbare în bine faţă de această perioadă o reprezintă ANI şi resurcitarea, cu e fort, a declaraţiilor de avere şi de interese”, a mai declarat Macovei care a acuzat lipsa de voinţă politică în acest sens.

realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.