8.4 C
Vaslui
27-mart.-2023

Monștrii din universități. Eșecul instituțiilor în încurajarea studenților de a sesiza cazurile de hărțuire sexuală

- Advertisement -

O tânără studentă a făcut publică o înregistrare în care un asistent universitar o întreabă detalii intime despre colegele ei. Iar acesta este unul dintre multe cazuri de hărțuire din universități. Experții atrag însă atenția că studentele se feresc să raporteze aceste fapte de teama repercusiunilor și a lipsei sancțiunilor corespunzătoare în cazul agresorilor, în condițiile în care doar opt universități din 85 menționează în codul de etică hărţuirea sexuală la un nivel minimal, în mai bine de jumătate din coduri neexistând însă nicio menţiune.

Un asistent universitar de la Facultatea de Drept a Universității „Nicolae Titulescu” din București a demisionat după ce fost înregistrat când — într-un live pe TikTok — a întrebat o studentă detalii intime despre colegele sale.

Concret, potrivit unei cercetări făcute de Centrul FILIA, organizație non-guvernamentală pentru drepturile femeilor, mai mult de un sfert dintre studenți spun că au căzut victime fenomenului de hărțuire sexuală, și una din două femei care au completat chestionarul au confirmat existența hărțuirii sexuale în unitățile de învățământ superior.

Aceleași date arată că peste 90% din agresorii din universități sunt bărbați.

„Din datele culese reiese că 30% din respondente au fost hărțuite sexual cel puțin o dată, iar aproximativ 37% au afirmat că au fost martore la cel puțin un caz de hărțuire sexuală. Când vine vorba despre cel mai des întâlnite forme de hărțuire sexuală, victimele menționează expunerea unor părți ale corpului sau contactul fizic sexual explicit. Vorbesc, de asemenea, despre fotografii, e-mailuri sau mesaje cu conținut sexual, comentarii legate de aspectul fizic, glume și bancuri cu tentă sexuală. Nu lipsesc atingerile nedorite”, dezvăluie cercetarea…https://adevarul.ro/stiri-interne/educatie/monstrii-din-universitati-esecul-institutiilor-in-2238193.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.