spot_img
14.8 C
Vaslui
04-iun.-2023

VIDEO | Monstrul de la Stroiesti: a intrat în casã peste o bãtrânã, a bãtut-o mãr si a udat-o, ca sã moarã înghetatã. Agresorul însã se plimbã liber pe strãzi!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

INUMAN…. O bãtrânã imobilizatã la pat, în vârstã de 75 de ani, dintr-un sat din comuna Tãtãrãni a trecut, în urmã cu douã nopti, prin chinuri greu de închipuit, iar acum, desi agresorul este cunoscut inclusiv de Politie, el e liber si se plimbã prin sat nestingherit! Individul are 65 de ani si a pãtruns în cocioaba femeii, spunându-i cã vrea sã o omoare. A luat-o de gât, a târât-o, a lovit-o fãrã milã, iar apoi a aruncat peste femeie cu douã gãleti cu apã, udând-o leoarcã. I-a udat inclusiv patul si plapuma. La plecare a lãsat în mod intentionat deschisã usa, pentru ca frigul care pãtrundea de afarã sã o facã sloi pânã dimineatã. Mare minune a fost cã a supravietuit si a fost gãsitã de oamenii care o ajutaserã cu lemne si mâncare zilele trecute. Acestia au sunat îndatã la 112, iar la fata locului a venit o ambulantã si douã echipaje de Politie. Politistii s-au apucat de cercetãri la fata locului, însã, dincolo de ele, mare lucru nu s-a întâmplat pânã acum, de vreme ce oamenii din sat sustin cã agresorul încã se plimbã linistit prin localitate si nici pomenealã sã resimtã prompt urmãrile faptelor sale, despre care avocatii spun cã ar putea, într-o interpretare fermã si nemiloasã cu infractorii, sã fie consideratã o tentativã de omor.

Bãtrâna se numeste Maria Zelenciuc si locuieste în marginea satului Stroiesti, în cea mai izolatã parte a comunitãtii. E singurã, nu are niciun venit si nici mãcar luminã în cocioaba sa nu are. Dacã nu ajungea la ea dãunãzi Marin Lila, huseanul care face în felul sãu un fel de asistentã socialã prin satele din zonã, ar fi murit de foame sau de frig. Marin i-a dus din donatiile oamenilor niste lemne, o plapumã si alimente, iar bãtrâna a plâns de bucurie. În noaptea de luni spre marti însã, peste femeie a intrat un individ din sat, care o mai bãtuse si în alte dãți, tot asa, fãrã niciun motiv si fãrã nicio logicã. Turbat de bãuturã, agresorul a intrat în casã peste ea, s-a repezit asupra-i si i-a spus cã de data asta chiar o va omorî. A lovit-o, a târâit-o, strângând-o de gât si vrând, probabil, sã o scoatã afarã. La un moment dat si-a schimbat planul, cã a luat apa din gãletile gãsite si din niste PET-uri, a turnat-o toatã peste ea udând-o pânã la piele si udând, de asemenea, si patul si plapuma cu care femeia se învelea. Stiind cã ea nu se poate deplasa si va rãmâne acolo, udã bleascã, a lãsat la plecare usa larg deschisã, constient cã frigul de afarã o va îngheta pânã dimineatã. Numai o minune a fãcut ca femeia sã nu moarã în cursul noptii. Dimineatã, întâmplãtor, a trecut pe la ea sã îi facã focul Marin Lila. Când a vãzut în ce hal era femeia, a dat alarma la 112.

Agresorul, dupã comiterea faptelor, era liber si linistit, la plimbare prin Stroiesti, în timp ce bãtrâna stã cu spaimã

„Fereascã Dumnezeu cum am gãsit-o! Udã toatã, ud si patul si plapuma, ea era aici, iar usa larg deschisã. Era un frig de nu puteai sta. Fãcuse pe ea de fricã, atunci când individul o strângea de gât si îi spunea cã o omoarã. Vã dati seama cum a stat femeia asta udã leoarcã, pânã dimineatã. Nu stiu cum a trãit pânã dimineatã. Mi-a spus cã a mai bãtut-o, cã e vorba de o bucatã micã de pãmânt, pe care ar vrea el sã i-o ia. Si de asta i-a promis moartea”, a spus Marin Lila. Ambulanta venitã la fata locului a luat bãtrâna si a dus-o la spitalul Husi, dar, dupã câteva ore, aceasta a fost trimisã acasã. Politistii veniti la fata locului au fãcut cercetãri, au mãsurat si le-au luat declaratii bãtrânei si celor doi huseni, care au gãsit-o dimineatã, Marin Lila si Mihãitã Gãbarã. Din pãcate, dupã cele întâmplate, oamenii din Stroiesti spun cã individul, Vasile Vasilache, în vârstã de 65 ani, se plimba nestingherit prin sat si chiar a fost vãzut la o cârciumã, cât se poate de liber si netulburat. Se pare cã în privinta sa nu a fost luatã nicio mãsurã preventivã, organele judiciare neconsiderându-l vreun pericol social. Bãtrâna însã tremurã, stiind cã noaptea tot singurã la marginea satului va fi si oricând poate reveni peste ea individul care i-a promis moartea. Bãrbatul stã singur, bea necontrolat, iar oamenii din comunitate se tem de el.

„Dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de lovire sau alte violente si violare de domiciliu”

„La data de 31 ianuarie 2023, ora 08.45, Politia municipiului Husi a fost sesizatã, prin S.N.U.A.U. 112, de cãtre un bãrbat de 52 de ani, din municipiul Husi, judetul Vaslui, cu privire la faptul cã, în data de 30 ianuarie 2023, o femeie, în varstã de 74 de ani, din localitatea Stroiesti, comuna Tãtãrãni, judetul Vaslui, ar fi fost agresatã în locuintã, fiind indicat si un prezumtiv autor, un bãrbat în vârstã de 65 de ani. Persoana vãtãmatã a fost transportatã la Spitalul municipal Husi pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de lovire sau alte violente si violare de domiciliu, urmând a fi efectuate cercetãri pentru stabilirea împrejurãrilor în care s-au produs faptele sesizate si dispunerea mãsurilor legale”, au transmis reprezentantii IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Nu mai miră pe nimeni că polițiștii vasluieni nu își fac datoria, faptele acestea doar înspăimântă că mâine poate urma altcineva și altcineva fără ca polițiștii vasluieni să își îndeplinească obligațiile de serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.