32 C
Vaslui
29-iun.-2022

Montarea centralelor în apartamentele noi va fi interzisã!

MÃSURI… Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat cã nu si-ar mai dori sã existe centrale individuale în apartamentele din constructiile noi. Acesta spune cã centralele montate pânã în prezent nu vor putea fi interzise, mãsura aplicându-se la blocurile care urmeazã a fi construite. “Nu am vorbit nicio secundã despre centralele existente în apartamente. Am vorbit despre constructiile noi, unde trebuie sã impunem ca sistemele de încãlzire sã fie mai eficiente, mai putin poluatoare. Brasov este primul minicipiu din tarã care a interzis, prin hotãrâre de Consiliu Local, ca în blocurile noi sã mai fie puse centrale individuale.

Oficialul a explicat si care este rationamentul care a determinat luarea acestei mãsuri. “Cu sigurantã, aceste centrale au apãrut datoritã faptului cã au esuat celelalte. A esuat sistemul centralizat si oamenii au fost obligati, nevoiti sã îsi punã centrale individuale. Repet, am repetat de foarte multe ori, nu am vorbit nicio secundã despre centralele existente în apartamente. Am vorbit despre constructiile noi, unde trebuie sã impunem ca sistemele de încãlzire sã fie mai eficiente, mai putin poluatoare. Din acest punct de vedere, varianta centralei la nivel de scarã sau la nivel de bloc este mult mai bunã decât varianta centralei individuale. Vorbesc de ansamblu rezidential cu apartamente individuale, unde n-as dori ca în aceste apartamente individuale sã mai existe centrale individuale. Într-un bloc nou, fiecare apartament poate sã primeascã cãldurã, apa caldã de la o centralã la nivel de bloc. Existã tehnologie suficientã astãzi sã existe independentã si flexibilitate la nivel de apartament”, a explicat oficialul.

Brasov a interzis centralele individuale, urmeazã Cluj-Napoca

Tanczos Barna a dat si exemplul primului oras care a interzis, prin hotãrâre de consiliu local, centralele individuale în blocurile noi. “Sunt orase unde toti dezvoltatorii imobiliari sunt trimisi prima datã sã negocieze cu sistemul centralizat de furnizare a apei calde si a cãldurii. Abia dacã nu se înteleg, în a doua fazã li se permite eventual sã monteze centrale la nivel de bloc. În Brasov, de exemplu, deja nu este voie sã pui centrale individuale în apartamentele noi. La Cluj, de exemplu, la fel, s-a pus deja în discutie la Consiliul municipal interzicerea centralelor individuale”, a adãugat ministrul Mediului.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Si iar revenim la sistemul centralizat al lui Ceaușescu 🙂
    Din ce in ce ala parca a fost un mare vizionar, tot la măsurile lui pare ca o sa ajungă și cu mașinile
    La ce naiba l-au mai împuscat ? ala era tătic la de astea

  2. Numai un debil mintal poate lua decizia de a interzice centralele individuale, sunt cea mai buna forma de gestionare a consumului si bugetului familiei. Te intereseaza poluarea? Atunci trimite armata in padure sa opreasca defrisarile, trimite armata sa opreasca arderile de deseuri si interzice mai mult de o masina SH pe apartament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here