spot_img
22.2 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Monument funerar surpat, în cimitirul Sfântul Toma din Huși! (FOTO)

- Advertisement -

GRAV… O imagine șocantă a fost remarcată de câțiva hușeni, care au mers în cimitirul Sfântul Toma, pentru a aprinde o lumânare rudelor defuncte! Un mormânt, construit relativ recent, pentru un tânăr decedat în 2020, s-a prăbușit, iar construcția din beton s-a adâncit în groapă. Imaginea stârnește fiori. „Poate familia care deține acest mormânt nici nu știe ce s-a întâmplat. Noi vrem doar ca ea să afle și să vină să astupe aici, că e păcat. Mai e foarte puțin și se vede sicriul. Mai vin și câinii din cartier pe aici, nu poate să rămână așa”, au spus oamenii. Cel mai probabil, ploile abundente din ultima perioadă sunt cele care au dus la această situație.

Ploile torențiale care au căzut în ultima perioadă au afectat mormintele de cimitirul Sfântul Toma. Dacă la unele dintre ele, situația nu iese în evidență, în câteva cazuri gropile surpate, care abia stau să nu înghită pietre funerale, arată că trebuie intervenit grabnic. Cel puțin, în cazul unui mormânt construit relativ recent, după cum indică inscripția de cruce, problema este critică. Întreaga construcție s-a adâncit, iar o parte din ea a ajuns deja în interiorul mormântului. Oamenii care au trecut ieri prin preajma sa s-au sesizat. „Acest mormânt este al unei familii pe care noi am mai văzut-o aici, este cineva care are grijă de mormânt, dar s-ar putea ca acum să nu știe ce s-a întâmplat. Dacă ar vedea, ar putea veni să repare, pentru că nu poate fi lăsat în acest fel mormântul. Partea din spate, stâlpii cu tot cu bordura care împrejmuiește suprafața mormântului au căzut și, dacă mai vine o ploaie, Doamne ferește, cine știe ce se poate întâmpla. Trebuie anunțată cumva familia, ca să știe care e situația. Oamenii poate nici nu se gândesc la așa ceva. Noi avem mormântul tatălui nostru puțin mai încolo, dar, din fericire, al nostru nu a fost afectat. Alături mai este un mormânt unde, tot așa, a căzut pământul în interior și crucea s-a strâmbat”, a spus Cristina, o hușeancă în vârstă de 31 de ani. Pe crucea mormântului surpat este precizat faptul că acolo este înhumat în ianuarie 2020 un tânăr în vârstă de numai 33 de ani. Alături de inscripție se află și poza sa.

Buruienile au năpădit mormintele, angajații cimitirului au nevoie de ajutorul fiecăruia

Tot în urma ploilor abundente, în cimitir au năpădit buruienile. Angajații cimitirului se vede că au muncit, au încercat să cosească toată iarba de pe aleile principale și de pe unele morminte, care nu se mai vedeau dintre ierburile crescute în neștire, însă sunt puțini și nu ar avea cum să facă curățenie la toate mormintele. De aceea, pentru ca cimitirul să arate civilizat, oamenii cu spirit civic spun că îi vor anunța pe toți hușenii care au oameni dragi înhumați aici, să vină să curețe locurile pe care le dețin. „Chiar sunt de apreciat angajații de aici de la cimitir, că i-am văzut muncind. Buruienile au crescut mult, căci a plouat în neștire, dar ei au tăiat cât au putut. Eu vin des la tata, să aprind o lumânare, să pun o floare. Stau și aproape, în cartierul Dacia 3. Și chiar i-am văzut făcând treabă. Dar sunt puțini, cât să facă și ei singuri ? Cred că fiecare ar trebui să venim să facem curat, să tăiem iarba, fiecare la mormântul său, că un cimitir năpădit de buruieni spune ceva despre noi, ca cetățeni. Nu trebuie să venim doar în postul paștelui să facem curat. Să facem mereu”, a mai spus Cristina.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.