Mort de doi ani, amendat cã a circulat fãrã rovignetã!

DE-A RÂSU’-PLÂNSU’

Autoritãtile dau dovadã de exces de zel, acestea au amendat un bãrbat mort pentru cã a circulat fãrã rovignetã, dupã ce si mama acestuia, o bunicutã de 86 de ani, a fost sanctionatã pentru cã mergea cu vitezã prin Gura Humorului.

HILAR…. O bunicutã de 86 de ani, din municipiul Husi, a pãtit-o! Politia a amendat-o cu 250 de lei, dupã ce bãtrânica ar fi fost surprinsã conducând periculos pe Drumul European, fãrã rovignetã! Cei care o cunosc însã stiu cã femeia nu doar cã nu are permis de conducere si nu stie nici mãcar sã porneascã o masinã din loc, dar are si probleme cu vederea. Cu hârtia în mânã, huseanca ar fi tratat totul ca pe o glumã proastã, fãcutã, culmea, de oficiali, dacã nu ar fi vãzut cã amenda este venitã pe numele fiului sãu… mort de 2 ani! Nu e prima datã când ia o asemenea amendã: bunicuta a mai fost sanctionatã si cã ar fi condus nebuneste cu Dacia prin Gura Humorului, desi, în realitate, nu a cãlcat niciodatã prin zonã.

Huseanca Tinca Bucãtariu are de descurcat, la cei 86 de ani ai sãi, itele unei situatii complicate, despre care vorbesc chiar autoritãtile. Politia i-a trimis în aceste zile femeii la domiciliu o amendã, în care i se spune cã, într-o zi din luna mai a acestui an, putin dupã ora 10,00, masina care cu ani în urmã a apartinut fiului sãu, era condusã pe Drumul European, în dreptul localitãtii Râsesti, fãrã a detine rovignetã. Drept urmare, este amendatã cu 250 de lei. Ei bine, bãtrâna, isteatã de felul sãu, nu s-a pierdut cu firea, ci a mers, asa, în baston, cum a putut, pânã la Politie sã cearã explicatii. Acolo, spune ea, cineva a trimis-o la Judecãtorie, iar la Primãrie, unde a bãtut drumul din nou, un functionar i-a cerut sã… îl lase în pace. “Vreau sã vã spun cã aceastã masinã, o Dacie veche, a fost cu ani în urmã a fiului meu. Bãiatul meu a murit acum 2 ani. Stevia crescuse peste masina lui, iar în 2016, eu am vândut cu acte în regulã Dacia. Ce era sã fac cu ea?! Am si radiat-o din dreptul meu, ca sã nu mai apar eu acolo, ci noua proprietarã. Iatã documentele”, spune bãtrâna, prezentând actele care, într-adevãr, sustin tot ceea ce aceasta spune.

“Eu atât vreau sã îi întreb: ei au o ordine acolo, în actele lor?! Sau e un talmes-balmes?”

Este imposibil, spune femeia, ca ei sã aibã vreo justificare pentru faptul cã îmi trimit amenzi pe numele meu. Iatã dovada cã eu am radiat aceastã masinã de pe numele meu, iar acum e pe numele altcuiva”, spune Tinca Bucãtariu, arãtând hârtiile care o îndreptãtesc. S-a dus inclusiv la femeia care a cumpãrat masina, care a negat cã ar sti ceva despre amenda primitã de bunicutã. “Eu atât vreau sã îi întreb: ei au o ordine acolo, în actele lor?! Sau e un talmes-balmes? Dacã eu am dovada cã am radiat masina de pe numele meu, ei cum de nu au o evidentã acolo? De ce îmi tulburã bãtrânetea cu amenzi!? Cã nu e prima datã când am primit amendã de la ei. Acum vreo 3 ani, am primit amendã cã am circulat cu masina asta, cu Dacia, cu vitezã mare pe la Gura Humorului. Dar nu stiu ce si cum au vãzut ei, cã masina era în garaj, cu stevia crescutã mai mare decât ea. M-am dus la Politia si le-am spus sã vinã sã vadã masina îngropatã în stevie si apoi sã spunã dacã am fost eu cu ea, la Gura Humorului. Acum, dupã 4 ani, iar mi-a venit amendã. Dar ei mai au mult sã mã amendeze pe mine?!”, a întrebat, supãratã, huseanca.

Bunicuta a mai fost amendatã si cã circula haotic, cu Dacia prin Gura Humorului, desi n-a fost niciodatã acolo!

Si ar fi râs poate de sârguinta cu care politistii o tot amendeazã, desi dovedeste foarte simplu cã nici pomenealã sã conducã în neregulã sau, mãcar, sã mai fie ea proprietarã în acte a masinii în cauzã, dacã ultima amendã nu ar fi venit pe numele fiului, decedat de 2 ani. “Aici mã doare mult. Copilul meu a murit acum 2 ani, în strãinãtate. Iar ei mi-l amendeazã, cã a circulat fãrã rovignetã. Nu se face asa ceva. E dureros. Dacã eu dovedesc, iatã, cã am vândut masina, iar de la Primãrie am dovada radierii de un an de zile, tu cum poti sã nu stii cã masina aceea e pe numele altei persoane, fãrã ca sã amendezi mortii? Eu, ca o babã, am toate documentele, le strâng, le asez, dar tu, ca organ de stat – cã nici nu stiu cine m-a amendat – tu nu ai o ordine în hârtiile tale? Trimiti amenzi, asa, cui îti vine?”, spune huseanca. Amenda nu o va plãti, a dat asigurãri Tinca Bucãtariu, dar nici în judecatã nu se va duce sã dea pe nimeni. “La 86 de ani, nu mai am eu puterea sã mã duc sã dau în judecatã pe nimeni”, a spus, sigurã pe ea, bunicuta Tinca Bucãtariu.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ