19.8 C
Vaslui
06-oct.-2022

Mortul viu de la Husi!

- Advertisement -

PUR SI SIMPLU! Certificatul de deces este, însã mortul nu-i de gãsit, nici cu.. Politia! Asa ar putea fi rezumatã, într-o singurã propozitie, o poveste extrem de întortocheatã, în care, intriga este un certificat de deces, emis de Primãria Husi înainte de Revolutie, culmea, pentru o persoanã vie si în ziua de astãzi! Politistii au fost cei care au descoperit recent acest lucru, surprinzãtor, dupã ce au demarat o anchetã în care fratele geamãn al celui “îngropat” pe nedrept de Primãria Husi, comitea infractiuni folosind identitatea fratelui. Nu micã le-a fost mirarea politistilor când au vãzut cã persoana aflatã acum în închisoare, Marian Roman, nu doar cã folosea uneori indetitatea fratelui sãu, Marius, internat în Centrului de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Husi, dar cã el este, oficial, si…. mort! Dovada acestui detaliu aberant o constituie un certificat de deces real, nr. 307, emis de Primãria Husi. De la aceste descoperiri, pânã la usile instantei de judecatã, n-a mai fost decât un pas, însã dezlegarea enigmei certificatului de deces emis pentru o persoanã cât se poate de… vie este departe de a fi dezlegatã!

CONTEXT Sintetizat, cazul fratilor Roman poate suna altfel: într-o familie din comuna Zorleni se nasc doi bãieti gemeni, Marius si Marian, nãscuti în 1983, pe 7 septembrie, iar, peste 27 de ani, adicã în prezent, Marius, este internat în CRRPH Husi, suferind de encefalopatie cronicã, iar celãlalt, Marian, dupã ce si-a fãcut veacul prin Bucuresti, a nimerit în închisoare. Politistii care s-au ocupat de cazul lui Marian Roman, au tras concluzia cã Marian s-a folosit de identitatea fratelui bolnav, Marius, pentru a comite tot felul de fapte ilegale, cu speranta cã ar putea scãpa de rãspundere. Mergând pe firul cercetãrilor, oamenii legii au ajuns si la “Evidentia Populatiei” din judetul Vaslui, pentru a lãmuri situatia în ceea ce priveste adevãrata identitate a lui Marian Roman. Când colo, ce sã vezi!? În analele institutiei, Marian Roman, nãscut pe 7 septembrie 1983, în comuna Zorleni, era… mort demult! O dovedea un certificat de deces perfect legal, nr. 307, eliberat de Primãria municipiului Husi! Dupã acest document, unul din cei doi frati gemeni ar fi murit în decembrie 1989, rãpus de o boalã, encefalopatie cronicã. Cum realitatea indubitabilã aratã clar cã ambii frati trãiesc si azi, chiar dacã unui într-un centru pentru persoane cu handicap si celãlalt în temnitã, de aici porneste urmãtoarea nedumerire: cum se poate justifica eliberarea de cãtre Primãria Husi a unui certificat de deces pe numele unui cetãtean… viu!?

Si totusi…trãiesc amândoi! Cine-i mortul?!

FAMILIE! Nici sã vrea Marius, cel internat în CRRPH Husi n-ar putea da vreo explicatie în acest caz, el fiind grav bolnav. Marius este îngrijit în centrul husean din aprilie 2008, iar pânã la aceastã datã a fost într-un centru de ocrotire din Bârlad. Despre el se cunoaste faptul cã s-a nãscut la Zorleni, într-o familie cu alti trei frati. Se pare cã cea care le-a avut grija a fost mama, o anume Maria Voicu, pentru cã tatãl suferea de aceeasi boalã ca si Marius. Reprezentanti ai DGASPC Vaslui spun cã pe tânãr nu l-a vizitat nimeni, niciodatã, din familie, de când se aflã în centrul husean. În ceea ce-l priveste pe celãlalt frate, Marian, din pricina cãruia s-au pornit toate cercetãrile, Inspectoratul Judetean al Politiei (IJP) Vaslui a cerut rãgaz, pentru a efectua o cercetare amãnuntitã în acest caz: “În ceea ce priveste cazul acestei persoane, Marian Roman, va trebuie sã facem verificãri exacte si în cel mai scurt timp, vom comunica datele detinute de politisti, referitor la ea”, a precizat inspectorul Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt al IJP Vaslui.

PRECIZARE

Politistii vasluieni, prin intermediul inspectorului Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IJP Vaslui, au fãcut precizarea cã toate demersurile în aceasta anchetã nu s-au efectuat de cãtre politistii vasluieni, ci de cãtre colegii lor din capitalã, unde unul dintre fratii Roman a comis recent o tâlhãrie, în prezent fiind în arest.

Juristul Lazãr n-a fost în stare sã lãmureascã instanta în cazul de fatã!

În fata unei asemenea situatii, Primãria Husi a cãutat sã repare gafa oficialilor care conduceau institutia în urmã cu 21 de ani, motiv pentru care a deschis un proces prin care cere anularea certificatului de deces. Dar cum în fata instantei s-a prezentat nimeni altul decât… juristul Ioan Lazãr, acesta a dat dovadã cã habar nu are detalii despre speta de fatã si, dupã ce a tot încurcat totul în cererea de chemare în judecatã, magistratii i-au spus clar acestuia, sã se mai documenteze si, gratie unui nou termen, sã se prezinte data viitoare în instantã cu precizãri “ceva mai clare” legate de acest… misterios certificat de deces.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.