spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
26-feb.-2024

Mos Crãciun a ajuns si la Rosiesti

- Advertisement -

OM BUN Un bãrbat din Rosiesti a dorit ca si copiii sãraci din comunã sã simtã bucuria Sãrbãtorilor de Iarnã. Fãrã a avea sprijinul autoritãtilor locale, doar din banii sãi si ceea ce a mai colectat de la clientii barului în care lucreazã, Remus Bob a împãrtit, chiar în ajunul Crãciunului, peste 50 de pachete cu dulciuri copiiilor din familii defavorizate. “Fericirea si bucuria copiilor, pe care nu v-o puteti imagina, a fost o rãsplatã peste asteptãri!”, a povestit Remus Bob.

În ajunul Crãciunului, 52 de copii din comuna Rosiesti au avut surpriza sã primeascã cadouri constând în dulciuri, fructe si suc chiar de la Mos Crãciun, în persoana lui Remus Bob, un localnic cu suflet mare, care a strâns fonduri pentru cadouri si s-a costumat special pentru a împãrti darurile. Unii copii au primit cadourile acasã, altii în curte sau pe stradã, acolo unde i-a gãsit Mosul. “Nu aveti idee de bucuria arãtatã de acesti copii, la vederea Mosului care le-a dãruit dulciuri, ori a pãrintilor care-si vedeau copiii fericiti… Peste tot pe unde am fost, am fost primit cu o cãldurã si o bucurie care mi-a încãlzit inima, copiii au si cântat, au spus poezii, ori pur si simplu alergau prin casã sã le arate la toti ce primiserã. Au fost si cazuri care m-au impresionat pânã la lacrimi, cum este cel al lui Andrei Cristian, un bãiat de 5 ani si 8 luni care suferã de tetraparezã si nu se poate misca din pat si care, la vederea dulciurilor, a început sã gângureascã si sã râdã. Provine dintr-o familie sãracã, si mai are un frate si o sorã, si nimeni, cu exceptia celor de la Protectia Copilului, nu le-a întins o mânã de ajutor…”, povestea Remus Bob, Mos Crãciun de Rosiesti.

Reîntors pe meleagurile natale dupã ce fusese plecat multi ani la Tulcea, si fãrã vreun sprijin din partea autoritãtilor locale, Remus Bob, în vârstã de 40 ani, si-a donat salariul pentru a-si înfãptui o dorintã mai veche, cea de a ajuta si a aduce un pic de bucurie copiilor nevoiasi. Mai mult, pentru a face fericiti cât mai multi copii provenind din familii sãrace, a avut ideea sã facã o colectã ineditã la barul din comunã unde lucreazã, punând pe tejghea o cutie în care clientii puteau face donatii. Unora li s-a pãrut o idee extraordinarã initiativa lui de a-l ajuta pe Mos Crãciun, altii au fost convinsi de Remus Bob sã ajute copiii din comunã “Am vorbit cu oamenii si le-am zis asa: <<Astãzi, în loc sã beti 100 de grame de bãuturã, care costã 4 lei, serviti doar 50 de grame si strângeti 2 lei pentru copiii necãjiti, sã le facem o surprizã de sãrbãtori>>. Nu este normal asa? Într-o zi, în loc sã mâncãm patru pâini, mâncãm doar trei si strângem o pâine pentru cei necãjiti”. Privitã la început cu neîncredere, initiativa sa a prins, astfel încât în ajunul Crãciunului, copii din peste 30 de familii sãrace din satele comunei Rosiesti au avut marea surprizã sã primeascã vizita lui Mos Crãciun, care le-a adus în dar dulciuri, fructe si suc, bucurie nesperatã pentru vreunul dintre ei. “Eu am trecut printr-o mare cumpãnã, atunci când eram plecat la Tulcea, cumpãnã de care am scãpat doar cu ajutorul lui Dumnezeu! De doi ani, de când am fost în vizitã la un centrul maternal din Tulcea îmi doresc sã fac o asa bucurie de Crãciun copiilor sãraci, care poate altfel nu vor simti fericirea specificã sãrbãtorilor de iarnã. Multumesc lui Dumnezeu cã mi-am vãzut visul cu ochii si cã, dãruind cât de putin, fericirea din ochii copiilor nevinovati era atât de mare. Sunt hotãrât sã fac acelasi lucru în fiecare an, si sã stiti cã multi dintre cei care au aflat de aceastã actiune m-au felicitat si au promis cã mã vor sprijini sã putem face chiar mai multe pentru acesti copii”, a mai declarat Remus Bob.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.