spot_imgspot_img
spot_img
0.1 C
Vaslui
07-dec.-2023

Mos Crãciun, interzis în scolile din Gherghesti!

- Advertisement -

INCREDIBIL Initiativa primãriei din comuna Gherghesti de a face o bucurie elevilor scolilor din comunã s-a izbit de refuzul unor dascãli obtuzi, care nu l-au acceptat pe Mos Crãciun în timpul orelor de curs. Dacã, la scoala din Gherghesti, darurile au putut fi date chiar si în pauzã, la Micesti, directorul a trimis elevii mai devreme acasã, obligându-l pe Mos Crãciun sã împartã darurile în stradã.

Ca de fiecare datã, cu ocazia sãrbãtorilor de iarnã, cu toatã criza financiarã, primãriile gãsesc resurse pentru a aduce o bucurie în rândul elevilor care învatã la scolile din comunã. Este si cazul conducerii Primãriei comunei Gherghesti, care a dorit sã dãruiascã, prin intermediul Mosului Crãciun, cadouri la elevii din comunã. Din pãcate, directorii scolilor din Gherghesti si Micesti au vãzut în aceastã actiune una de propagandã politicã, interzicând accesul mosului în scolile respective. Primul fapt s-a petrecut la scoala din Gherghesti, unde, desi directorul Mihai Stoica a fost de acord sã „sacrifice” câteva minute pentru ca Mos Crãciun sã împartã cadourile pentru elevi, sotia acestuia, Mirela Stoica, directoare adjunctã, s-a simtit deranjatã de intruziunea la propria orã, cerând ca actiunea sã se desfãsoare în pauza dintre ore si amenintând cu telefon la serviciul de urgentã 112. Poate din cauza patimilor politice, directoarea adjunctã a reactionat exagerat la actiunea fãcutã de primarul comunei, Neculai Nixon Ibãnescu, reprosându-i delegatiei de la primãrie si Mosului cã au „îndrãznit” sã intre în timpul orei de curs, lucru pe care nu-l acceptã, iar pentru împãrtirea darurilor, sã se astepte pauza regulamentarã!? Asta în ciuda faptului cã personajul principal a fost Mos Crãciun, si nu primarul Ibãnescu, ori functionarii primãriei care au adus darurile, care s-au mãrginit în a supraveghea de pe margine desfãsurarea actiunii.

La Micesti, Mos Crãciun a dat cadorile în stradã!

La scoala din satul Micesti, comuna Gherghesti, elevii l-au primit pe Mos Crãciun în glodul din stradã, în fata scolii, deoarece conducerea institutiei de învãtãmânt, aflând de initiativa primãriei, au trimis mai devreme elevii acasã. „Am ajuns la scoala din Micesti la ora 11.45, cu putin timp înaintea terminãrii programului, dar copiii deja plecau acasã. S-au oprit atunci când l-au vãzut pe Mos Crãciun cã vine cu daruri, dar am fost obligati sã le împãrtim pe stradã, în fata scolii, dat fiind cã sediul institutiei de învãtãmânt era deja încuiat. Consider cã, din partea învãtãtorilor Vasile si Ramona Stoica, responsabilii de la scoala din Micesti, a fost pur si simplu o atitudine necooperantã si rãuvoitoare, transformând aceastã actiune a primãriei într-una strict politicã”, era supãrat Nixon Neculai Ibãnescu, primarul comunei Gherghesti. „Am dorit ca, cu ocazia Crãciunului, sã aducem un pic de bucurie în sufletele copiilor din comunã, prin împãrtirea, cu ajutorul lui Mos Crãciun, a unor mici daruri. Din pãcate, unii dascãli au cântãrit altfel aceastã actiune a noastrã. Cu toate aceste incidente neplãcute, copiii din comuna Gherghesti si-au primit darurile de Crãciun, indiferent de atitudinea unora dintre cadrele didactice, care s-au purtat necorespunzãtor evenimentului. Probabil, nici promisiunea cã Mos Crãciun va reveni si anul viitor nu le-a picat bine dascãlilor care, în acest an, nu au fost de acord cu aceastã actiune a primãriei”, a adãugat primarul comunei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.