31.1 C
Vaslui
01-iul.-2022

Motivele din spatele vizitei neaşteptate a lui Emmanuel Macron la Bucureşti. „România a făcut bine că a spus «Nu»“

Preşedintele Macron vine marţi, 14 iunie, în România pentru a discuta cu omologul său român, Klaus Iohannis, despre reforma Uniunii Europene propusă de Paris, dar care nu e pe placul Bucureştiului. Analistul Ştefan Popescu explică şi care sunt interesele Franţei în zona Mării Negre şi a vorbit despre rezultatele algerilor din Franţa, de duminică, 12 iunie.

Cunoscut analist de politică externă, Ştefan Popescu este doctor în istoria relaţiilor internaţionale contemporane al Universităţii Paris 1 – Sorbona (Summa cum laude) şi profesor la Şcoala Naţională pentru Studii Politice şi Administrative. El a explicat pentru „Adevărul” motivele acestei vizite neaşteptate făcute de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

„Cel mai probabil preşedintele Macron va aborda în discuţiile cu preşedintele Iohannis şi reticenţele României cu privire la proiectul sau de reforma a Uniunii Europene. România a făcut bine că a spus «Nu». Ştiţi, fostul preşedinte francez François Mitterrand spunea că cel mai important cuvânt în politică este «Nu». De ce ? Pentru că atunci toţi vin la tine să te întrebe de ce refuzi. Important este însă şi cu ce venim, cu ce idei, cu ce proiect de reforma a Uniunii şi nu cu banalităţi de genul sloganului preşedinţiei române a Consiliului UE despre coeziunea europeană”, spune Popescu.

Citeste mai mult: adev.ro/rdffoe

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here