29.3 C
Vaslui
04-iul.-2022

Motivul pentru care s-a prăbuşit aeronava Boeing în China. Avionul aproape a atins viteza sunetului

Aeronava Boeing 737-800 deţinută de China Eastern Airlines a atins viteza de 1.125 de kilometri pe oră. Avionul a depăşit limita de viteză structurală definită pentru acest model.

Potrivit Corriere della Sera, avionul a pierdut bucăţi din fuzelaj înainte de a se prăbuşi.    Cei de la Corriere della Sera au realizat o analiză a datelor colectate de la trei platforme diferite de urmărire a zborului.

Datele colectate au fost confruntate cu parametrii oferiţi de NASA. Astfel, datele demonstrează că avionul a atins 1.125 de kilometri pe oră la 15 secunde după ce şi-a iniţiat prăbuşirea. În acel moment şi la acea altitudine de 2.393 de metri, viteza sunetului a fost estimată la 1.190 de kilometri pe oră.

Aceste detalii sunt foarte importante, astfel anchetatorii chinezi vor fi ajutaţi de către tehnicienii americani de la NTSB, FAA şi Boeing pentru a desluşi cauzele prăbuşirii zborului MU5735 care circula pe 21 martie de la Kunming către Guangzhou. Avionul avea la bord 132 de persoane, dintre care 123 de pasageri, 3 piloţi, 5 însoţitori de bord şi un „ofiţer de securitate”, care nu a fost identificat.

Citeste mai mult: adev.ro/r9iesr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here