22.2 C
Vaslui
14-aug.-2022

Motociclist, pericol public pe străzile din Vaslui

- Advertisement -

INCONȘTIENT… Un tânăr în vârstă de 20 de ani a fost  tras pe dreapta de polițiștii vasluieni, în cadrul unei acțiuni de control, efectuată cu sprijinul specialiștilor de la Registrul Auto Român (RAR) Vaslui. În timpul verificărilor, motocicleta pe care bărbatul o conducea a picat aproape toate testele, iar asta i-a adus proprietarului ei o amendă uriașă, de peste 1000 de euro.

Acțiunea a fost desfășurată sâmbătă seara de polițiștii Serviciului Rutier Vaslui care au depistat în trafic, pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui, o motocicletă, condusă de un bărbat în vârstă de 20 de ani. „În urma verificării din punct de vedere tehnic de către specialiștii din cadrul Registrului Auto Român, aceștia au constatat că motocicleta prezintă deficiențe periculoase la sistemul de frânare, deficiențe majore la sistemul de iluminare și la sistemul de evacuare. De asemenea, s-a constatat faptul că sistemul electric al motocicletei a fost modificat, iar oglinzile retrovizoare lipsesc. Față de conducătorul motocicletei a fost dispusă măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuatum de 5.220 de lei. Totodată, față de acesta a fost dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce vehicule, pe o perioadă de 90 de zile și a fost reținut certificatul de înmatriculare”, a declarat Mihaela Manoliu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

 1. De ce nu faceți un articol și despre abuzurile pe care le fac poliția și cei de la RAR fiindcă sunt reținute certificate de înmatriculare fără a fi verificate legal anumite componente
  Și fără a bagă in seama omologarile europene de care ei nici nu au auzit. Felicitări presei care doar știe sa prezinte lucrurile greșit cum a fost și in cazul motociclistului mort când a fost luat interview unei babe frustrate care a judecat motocicliștii ca de ce fac gălăgie

 2. Sa se bucure toti pensionari si toti frustratii ca a fost o asa razie, ce nu stiu ei ca putini din cei opriti nu au fost in regula. Va cacati atata pe voi toti ca X deranjeaza, X face zgomot si va rugati atata sa le faca rau la toti…lasati frustrarile deoparte ca daca s-ar face asa mari ilegalitati cum va fată voua mintea sa fiti siguri ca se iau masuri. Daca sariti de cur in sus ca nu se face nimic fara sa va informati un pic nu faceti decat sa puneti presune asupra politiei si a RAR-ului sa faca abuzuri (taloane luate pentru componente omologate in toata UE, controale peste controale efectiv fara niciun motiv doar pentru ca e motor…)

 3. In fiecare saptamana ar trebui sa faca cei de la RAR controale. Degeaba ies cei de la politie si controleaza motociclistii ca nu prea au ce le face daca au actele in regula. Abia dupa verificarea RAR pot sa-i sanctioneze si sa-i lase pietoni pana vine frigul.

 4. Un motociclist! Pai ,mă întreb, daca autoritățile au posibilitatea să verifice citi decibeli scoate o astfel de pîrîitoare , știind faptul că sunt niște limite.
  Cred că o bună parte din motociclete ar trebui trase pe dreapta,doar din acest punct de vedere!

  • Din pacate nu dispun de aparat de masurat decibeli si se fac exagerat de multe abuzuri de castre cei de la RAR, foarte multe taloane luate fara niciun motiv legal. Am patit chiar eu si am castigat contestatia bineinteles, dar banii pentru a recupera talonul pe timpul procesului i-am pierdut…

 5. ”Ascutitorile” de 50 cmc, tunate sa ”paraie” cat un motor de 1000 cmc, acelea trebuie scoase din trafic si conducatorii sanctionati cu amenzi uriase.

  • Care e diferenta intre o motocicleta de 125cc/50cc si una de 1000cc? De ce aia de 1000cc ar avea voie sa faca zgomot si aia de cilindree mica nu? Daca sunt care depasesc limita legala de decibeli sa fie sanctionati, dar bineinteles sa se faca totul ca la carte…nu ca stie domnul inginer dupa ureche ca se aude tare, cum se practica la noi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.