Mulți oameni nu știu pentru ce stau la coadă la Institutul Cantacuzino: “Au ieșit niște pastile pentru Covid”

Multe dintre persoanele care s-au așezat la coadă în fața Institutului Cantacuzino nu știu ce urmează să cumpere. Oamenii au venit să achiziționeze cel mai nou produs lansat pe piață de centrul de cercetare, un supliment cu proprietăți antioxidante despre care cred că ar fi “o pastilă pentru Covid”.Suplimentul dezvoltat de Institutul Cantacuzino se numește Orostim-HV, are rol de stimulare a imunității și este recomandat în perioadele cu infecții respiratorii. Oamenii veniți încă de la 5 dimineață să-și achiziționeze medicamentul s-au supărat când au aflat că stocul s-ar putea epuiza până să ajungă în față să-l cumpere.

“Uitați, râd de noi. Că ne spun să stăm la coadă că se termină în 4 oameni”, spune o femeie aflată la rând. “Doamnă, anulăm lista. Doamnă, anulăm lista și după aia care este ordinea la această coadă? Spuneți-mi și mie dumneavoastră? Cine intră primul?”, îi răspunde un jandarm.  “Dacă suntem la rând, cum cine intră primul?”, reacționează imediat femeia.

Mai mult, unii oameni care s-au îmbulzit la coadă la Institutul Cantacuzino nu știu cu exactitate pe ce urmează să dea banii. Un bărbat susține că îl va lua și “vedem noi dacă e bun sau nu”.

Bărbat: Să stăm să înghețăm de frig acilea că nu mai au.
Reporter: De la ce oră așteptați?
Bărbat: Pe la ora 7 și jumătate sunt aci.
Reporter: Nu vă e frică să stați în această îmbulzeală?
Bărbat: Păi, dacă lumea se îmbulzește eu ce să fac, să stau să… nu iau. Și ce dacă stau în imbulzeală ce se întâmplă?
Reporter: Ce știți despre acest medicament?
Bărbat: Nu știu nimic și nici nu… e un medicament ca orișicare.
Reporter: Și atunci merită să așteptați pentru el?
Bărbat: Vedem noi dacă e bun sau nu. Dacă stăm ca proștii sau nu stăm ca proștii aici.

Un altul susține că “văzând la televizor că au ieșit niște pastile pentru COVID am venit să văd dacă mai sunt. S-au epuizat în 20 de minute. Nu mai sunt”.

Alții au venit cu lecția învățată și știu exact că au venit să cumpere “un supliment, nu o pastilă tratament”

Bărbat: Eu aștept de 2 ore. Nu ai cu cine să discuți ca să păstrezi distanța socială.
Reporter: Credeți că merită acest supliment o aștepatre atât de lungă?
Bărbat: În primul rând este un supliment deci nu este o pastilă care să zici că ajută la un tratament. Ajută la imunitate și atât.
Reporter: Mai sunteți dispus să așteptați?
Bărbat: Da.
Reporter: Cât timp?
Bărbart: Dacă apuc să cumpăr stau să cumpăr, dacă nu apuc să cumpăr o să vin data viitoare. … https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/multi-oameni-nu-stiu-pentru-ce-stau-la-coada-la-institutul-cantacuzino-au-iesit-niste-pastile-pentru-covid-1410781
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ