Multumiri publice adresate de un bãtrân politistilor bârlãdeni! (FOTO)

RECUNOSTINTÃ… Politistii primesc si multumiri, nu doar critici, atunci când chiar îsi fac datoria fatã de cetãteni. Asa s-a întâmplat în cazul unui bãtrân care a fost tâlhãrit. Fapta s-a petrecut recent, în Bârlad, în zona Stadion. Un bãtrân de 78 de ani, Gheorghe C., a fost tâlhãrit de un individ, care i-a smuls din mânã suma de 1000 de lei. Victima sustine cã poltistii l-au prins pe autorul faptei în doar 10 minute, motiv pentru care a compus o scrisoare publicã, pe care le-o adreseazã oamenilor legii, prin intermediul ziarului Vremea Nouã.

Pe adresa redactiei din Bârlad a ziarului nostru, a sosit o scrisoare din partea unui bãtrân din localitate, Gheorghe C., de 78 de ani. Scrisoarea este de fapt o rugãminte fierbinte a cititorului nostru, abonat „cu caracter permanent” la ziarul „Adevãrul de Vaslui” actualmente Vremea Nouã, de a adresa multumirile sale publice, politistilor de la Biroul de Ordine Publicã si celor de la Biroul de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Bârlad.

Tâlhar cu tupeu!

Bãtrânul Gheorghe C. a fost tâlhãrit pe 20 ianuarie, de un individ, Bogdan Dãnilã, de 32 de ani, în momentul când se afla la rând pe trotuar la un magazin, unde din cauza pandemiei oamenii asteptau afarã. Bârlãdeanul abia scosese 1000 de lei de la Banca Transilvania, bani pe care îi tinea în buzunar, în mânã. Bogdan Dãnilã, un individ certat rãu cu legea de prin zona fostului ghetou, care îl urmãrea pe bãtrân de la bancomat, a venit în fugã din spate, s-a izbit „din întâmplare” în bãtrânul de 78 de ani si i-a smuls banii din buzunar. Cum victima tinea mâna peste bani, a simtit imediat si a început sã strige cã i-au fost luati banii! Câtiva bãrbati au fugit dupã tâlhar, iar altii au anuntat la 112 politia. Fiind urmãrit de cetãtenii revoltati, Bogdan Dãnilã a folosit o „strategie” golãneascã: a aruncat pe jos niste bani si urmãritorii lui s-au oprit si au cules suma derizorie (200 de lei) aruncatã. Ghinionul tâlharului a fost cã o patrulã de la ordine publicã a Politiei Bârlad a sosit rapid la caz si, cu ajutorul semnalmentelor date de cetãteni, l-au prins în câteva minute!

„În baza semnalmentelor primite de la martori, politistii Biroului de Ordine Publicã Bârlad, deplasati la sesizare, l-au depistat în câteva minute pe prezumtivul autor al infractiunii. Prejudiciul în cauzã este estimat la 1000 de lei si a fost recuperat integral, fiind restituit persoanei vãtãmate. În urma probatoriului administrat, la data de 20 ianuarie a.c., politistii l-au retinut pe bãrbat pentru o perioadã de 24 ore, iar în cursul zilei de 21 ianuarie acesta a fost prezentat Judecãtoriei Bârlad care a dispus arestarea preventivã pentru o perioadã de 30 de zile.”, a precizat la data respectivã Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Iatã scrisoarea adresatã prin intermediul nostru politistilor bârlãdeni

„Stimatã redactie,

Subsemnatul, Gheorghe C., cu domiciliu în Bârlad (…) în vârstã de 78 ani, doresc ca prin intermediul dumneavoastrã sã-mi fac datoria umanã si sã-mi exprim recunostinta fatã de Politia municipiului Bârlad ai cãrei politisti au dat dovadã de multã rapiditate si profesionalism fatã de o tâlhãrie care a avut loc în data de 20 ianuarie 2021 ora 13 si 15 minute, asupra mea. Dupã scoaterea sumei de 1000 lei de la bancomatul Bãncii Transivania, am fost urmãrit îndeaproape de un individ, iar când am dat sã intru într-un spatiu unde erau în acel moment mai multi cetãteni în afara usei de la intrare, el a intrat printre ei si a sustras suma de bani din mâna mea, desi o aveam în buzunar cu tot cu bani.

Agentii de politie, în urma apelului Ia 112, s-au prezentat urgent la fata loculului si, în urma celor relatate de mine si de martori de la fata locului, au reusit în timp record (maxim 10 minute) sã prindã acest individ si l-au retinut, iar dupã cercetãri a recunscut. Doresc pe aceastã cale sã aduc mii de multumiri Politiei bârlãdene care a lucrat cu rapiditate si, deasemenea, a recuperat si suma furatã. Multumesc si femeii de serviciu de la acel bloc, care a dat dovadã de curaj si sinceritate precum si celor care au fost acolo de fatã. Sunt abonat cu caracter pemanent la ziarul Adevarul de Vaslui (Vremea NOUÃ) si vã multumesc pentru articolul publicat în data de 23. 01. 2021. Rog toti cetãtenii din zona Stadion si tot orasul sã fie cu ochii în patru când scot bani de la bancomat, pentru cã am înteles cã în zona Stadion sunt foarte multi care se ocupã cu <<sportul>> ãsta.”, a scris bãtrânul bârlãdean, care ne-a rugat sã nu-i dezvãluim numele ca sã nu fie agresat de rudele tâlharului.
1 COMENTARIU

  1. LOCUITORII DIN ZONA CASA STURDZA AR VREA SI EI SA FACA O SCRISOARE DE MULTUMIRE POLITIEI PENTRU DESTRCTURAREA GASTILOR DE DROGATI SI HOTI DIN ZONA , DAR INCA NU AU MOTIVATIA !

LĂSAȚI UN MESAJ