spot_img
15.7 C
Vaslui
29-mai-2023

Municipiul Husi a rezolvat problema câinilor maidanezi!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

REZOLVARE În plinã furie nationalã împotriva maidanezilor, municipiul Husi se poate lãuda cã, în procent semnificativ, a reusit sã rezolve aceastã problemã; nu înainte de a trece ani de zile în care câinii comunitari fãceau zeci de victime, în fiecare lunã. Au fost necesare o multime de plângeri la Primãrie, dar si conflicte între hingheri si iubitorii de animale, care, în 2011, de pildã, au fãcut niste acuze grave, nedovedite însã niciodatã: „câinii sunt prinsi de hingheri, tranchilizati, aruncati în masina de gunoi de la marginea orasului si sunt tasati de un buldozer pentru a sterge orice urmã”, reclamau iubitorii de animale.

În perioada anilor 2000, problema câinilor maidanezi de la Husi întrecea în importantã chiar si necazurile provocate de infrastructurã.Toti se plângeau de haitele de câini, sute la numãr, care speriau copiii si bãtrânii. Numãrul celor muscati de maidanezi era mare, iar medicii sustin cã nu era zi în care sã nu ajungã în Sectia de Chirurgie mãcar o persoanã atacatã. Lucrurile s-au schimbat însã, cu începere din 2008, când s-a construit un padoc civilizat, iar aici, o echipã de hingheri au început sã adune câinii din oras. Dar cum capacitatea padocului nu era una care sã facã fatã multimii de câini, iubitorii de animale au venit cu bãnuiala cã „disparitia” maidanezilor se face în alt mod decât pe cale naturalã, în urma sterilizãrii. „Vã scriu în legãturã cu problema câinilor comunitari din orasul Husi. Pe scurt: câinii sunt luati de pe strãzi de hingheri cu pretextul cã sunt sterilizati,cu aprobarea Primãriei.Crudul adevãr este altul : acestia sunt prinsi, tranchilizati, aruncati în masina de gunoi a orasului, dusi la groapa de gunoi de la marginea orasului si sunt tasati de un buldozer pentru a sterge orice urmã! Chiar în fata mea au fost prinsi 5 câini pe care îi hrãneam, dintre care unul avea cercel în ureche, deci era deja sterilizat, iar la adãpostul din Husi, din acestia 5 a ajuns doar unul singur. Întrebarea pe care mi-o pun este: Ce s-a întâmplat cu restul ? Asta s-a întâmplat pe data de 6 mai. Pe 7 mai, din tot orasul, erau doar 8 câini la acel presupus adãpost. Apoi am plecat cãtre groapa de gunoi, sperând cã poate au fost abandonati acolo. Din pãcate, tot ce am gãsit au fost câteva blãnite de câini mâncate de ciori. Am vorbit cu martorii de acolo si mi-au confirmat cã acei câini care sunt adusi tranchilizati sunt aruncati împreunã cu gunoiul menajer în groapã, peste care se trece cu buldozerul pentru a se șterge orice urmã. În Husi nu avem nici o asociatie, deci nu are cine sã ajute aceste fiinte”, se scria în 2011, în petitia publicã, semnatã de mai multi iubitori de animale. Aceste acuze nu au fost însã dovedite niciodatã, iar conducerea orasului a declarat, în replicã, doar cã „Povestea aceasta cã sunt omorâti cu buldozerul, nici n-are rost sã o comentãm. Nici vorbã de asa ceva”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

Cazurile de huseni muscati de maidanezi, unul la douã-trei luni!

Medicii spitalului municipal „Dimitrie Castroian” sustin cã numãrul persoanelor muscate de animale de pe raza municipiului Husi este extrem de mic, în prezent. „Nu mai sunt, ca înainte. În prezent, sunt foarte putine cazuri de persoane muscate de câini maidanezi, cred cã înregistrãm si unul, douã cazuri, la douã-trei luni, sã spunem. Au fost ani în care se prezenta la spital si câte un pacient muscat de câine, în fiecare zi. Dar nu mai este asa”, a precizat medicul Wassouf Emad, directorul medical al spitalului municipal Husi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.