11.4 C
Vaslui
26-mart.-2023

Municipiul Vaslui, excedent bugetar urias : iatã pe ce va cheltui Primãria banii care trebuiau investiti anul trecut! | FACSIMIL

- Advertisement -

BANI ROSTOGOLITI… Primãria municipiului Vaslui are bani de sã arunce si în câini cu ei, însã are mari dificultãti sã-i cheltuie. Anul trecut, institutia condusã de Vasile Pavãl a reusit performanta de a economisi fabuloasa sumã de 60 de milioane de lei, cu opt milioane mai mult decât întreg bugetul orasului Murgeni. Fiecare vasluian poate sã-si imagineze ce se putea face cu acesti bani, având în vedere deficientele cu care se confruntã orasul, în timp ce contul primãriei înregistreazã un sold urias.  În cadrul sedintei publice ordinare de azi, consilierii locali vor rostogoli acesti bani încã un an si vor vota obiectivele pe care Primãria Vaslui va cheltui excedentul bugetar urias care a rãmas pe anul 2022.

5) Anexa nr. 1_ HCL NR. _EXCEDENT 2022 (2)

Potrivit proiectului de hotãrâre privind repartizarea excedentului bugetului local al Municipiului Vaslui înregistrat la data de 31 decembrie 2022, în sumã de 60.975.970,63 lei, acesti bani vor fi alocati pentru finantarea cheltuielilor sectiunii de dezvoltare pe anul 2023. Principalele investitii vizate cu banii din excedent sunt: Realizarea depoului pentru transportul public pentru care se alocã suma de 8,2 milioane de lei, Înlocuirea acoperisului la Liceul „Ion Mincu”- 1,45 milioane lei; Achizitionarea unui utilaj multifunctional pentru lucrãri publice – 1,65 milioane lei; Modernizare strãzi cartierul Filaturii – 4,1 milioane lei; Semaforizare strãzi Stefan cel Mare si Republicii, inclusiv proiectare – 1,2 milioane lei; Reparatii capitale (RK) strada Traian – 5,56 milioane lei; Reabilitare strada Decebal – 5 milioane lei; Modernizare strãzi D. Cantemir, Delea, Col. I. Rebegea, Col. Tr. Oncescu, G-ral M. Cerchez, Col. A. Budeanu, Lt. Maj. Dumitru Curta, inclusiv proiectare – 5 milioane lei; Lucrãri de demolare Unitatea militarã – etapa I- 1,11 milioane lei; Înlocuire gard cimitir Eternitatea – 1,17 milioane lei; Cantinã socialã – Centru rezidential persoane fãrã adãpost- adãpost noapte, inclusiv proiectare – 2 milioane lei; Extinderea retelei de canalizare pluvialã zona strãzilor Valentin Silvestru – Stefan Procopiu – 1,03 milioane lei; Extinderea retelei de distributie a energiei electrice pe strada Ceramica – 1,1 milioane lei; Modernizare statie electricã de redresare si înlocuirea cablurilor electrice de alimentare, inclusiv proiectare – 5,3 milioane lei; Amenajare platformã bazar si târg auto – 1,3 milioane lei; Construire bazã sportivã tip 1 pe strada Husului, FN – Utilitãti (apã, gaz, canalizare, acces), inclusiv proiectare – 1,4 milioane lei. Lista completã privind repartizarea, pe obiective si cheltuieli de investitii, a excedentului bugetar de anul trecut poate fi consultatã pe site-ul vrn.ro.

Pentru anul 2023 se anuntã un buget record

Vasile Pavãl, primarul municipiului Vaslui, a declarat zilele trecute cã anul acesta, pentru prima datã de când lucreazã în primãrie, bugetul alocat dezvoltãrii orasului îl depãseste pe cel pentru functionare. „Bugetul, în acest an, este unul de vârf. Este cel mai mare buget pe toate zonele, atât la venituri cât si la cheltuieli, iar asta este un lucru îmbucurãtor. Acest fapt se datoreazã unor proiecte pe care le-am gândit, pe care le-am accesat si pe care le-am înaintat ministerelor de profil. O parte din aceste proiecte au fost deja semnate si asteptãm finantarea lor, o parte asteaptã sã fie semnate, iar o parte se aflã în stadiul de idee, iar în perioada urmãtoare se vor si concretiza. Bugetul de anul acesta al municipiului Vaslui este de aproape 400 de milioane de lei, dar cred cã pânã la finalul anului suma va urca la 500 de milioane de lei. Diferenta de 100 de milioane de lei va veni de la proiectele europene, pentru care, la ora actualã, nu am contractul de finantare semnat. Ele vor deveni o certitudine când vor primi finantare, iar noi le vom introduce în buget. Pentru prima datã de când lucrez la Primãria Vaslui, bugetul la investitii si dezvoltare este mai mare decât cel de la functionare. Din cele 400 de milioane de lei, 180 de milioane de lei vor merge cãtre functionare si aproximativ 215-220 de milioane cãtre dezvoltare” a declarat Vasile Pavãl.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Ați avut chestionar de unde a reieșit ca trebuie PARCĂRI în oraș. N am văzut măcar 100k lei pentru vreun asa zis studiu, dacă nu măcar pe bune sa vedeți ce și cum ar trebui făcut. Jale, acoperișuri și gard aproape gata la cimitir. Asta din economii, adică știau, nu? Jale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.