spot_img
17 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Municipiul Vaslui, gazda Olimpiadei Nationale Domeniul Industrie textilã si pielãrie

- Advertisement -

COMPETITIE… Municipiul Vaslui va gãzdui, la sfârsitul acestei sãptãmâni, Olimpiada Nationalã Aria Curricularã „Tehnologii”, domeniul Industrie Textilã si pielãrie, clasele a XI-a si a XII-a. Vor participa 25 de elevi din tarã, dintre care patru din Vaslui. Este vorba despre Marinela Nestian, Adina Maria Lazãr si Petronela Focsa, toate trei eleve în clasa a XI-a la Liceul Tehonologic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad si pregãtite de profesoarele Crina Negru, Gabriela Bujoreanu, Teodora Ibãnescu si Doina Badac. De asemenea, la aceastã competitie s-a calificat si o elevã de clasa a XII-a: Adriana Denisa Stan de la Liceul Tehnologic „Petru Rares” Bârlad, coordonatã de profesoarele Mihaela Curelaru si Tatiana Cucos. Ceilalti elevi calificati învatã tot la licee tehnologice, însã în judetele Alba, Botosani, Dolj, Galati, Maramures, Olt, Sibiu, Suceava, Prahova, Satu Mare si Iasi. Elevii vor fi cazati la Hotel Europa si vor sustine probele la Liceul „Stefan Procopiu”.

Elevii si însotitorii lor vor ajunge în oras vineri, 26 aprilie. Festivitatea de deschidere va avea loc în aceeasi zi, la ora 17:00, în Amfiteatrul Liceului Teoretic „Mihail Kogãlniceanu”. Competitia propriu-zisã va începe a doua zi, pe 27 aprilie, ora 09:00, când elevii vor sustine la Liceul „Stefan Procopiu” proba scrisã. La ora 13:00 vor lua prânzul la Restaurantul „Savior”, iar apoi vor vizita Muzeul Judetean „Stefan cel Mare”. În aceste ore, profesorii vor corecta lucrãrile elevilor si vor afisa rezultatele. A doua zi, cei nemultumiti de note vor putea depune contestatii. Duminicã, 28 aprilie, Comisia Centralã va avea o sedintã tehnicã. Presedintele acestei comisii va fi conf. univ. dr. ing. Liliana Buhu, prodecanul Facultãtii de Design Industrial si Managementul Afacerilor din cadrul Universitãtii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iasi. În acest timp, elevii vor face o excursie în Bârlad, unde vor vizita Muzeul „Vasile Pârvan”, Planetariu si Grãdina Zoologicã. Luni dimineatã, la ora 09:00, vor sustine proba practicã, iar la ora 18:00 va avea loc Festivitatea de premiere.

Olimpiada se va desfãsura în parteneriat cu Primãria Municipiului Vaslui si cu sprijinul unor sponsori generosi

„Olimpiada Nationalã Aria Curricularã „Tehnologii”, domeniul Industrie Textilã si pielãrie se înscrie în calendarul competitional national, reprezentând un reper de învãtare si de evaluare mult mai aplicat si creativ, dedicat elevilor capabili de performante înalte în ceea ce priveste pregãtirea academicã si competentele specifice. Suntem onorati cã, în perioada 26 – 30 aprilie 2024, Liceul „Stefan Procopiu” din Vaslui este gazda etapei nationale a acestei competitii organizate de Ministerul Educatiei si Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, în parteneriat cu Primãria Municipiului Vaslui si cu sprijinul unor sponsori generosi, reunind elevi creativi din toate judetele tãrii si profesori dedicati, preocupati de domeniul industriei textile si al pielãriei. Activitãtile din agenda acestui eveniment reconfirmã excelenta pedagogicã si exigenta modelatoare cu profunde valente formative ale scolii preuniversitare românesti, pregãtite sã facã fatã oricãrei provocãri pe piata muncii, oferindu-le tinerilor posibilitatea de a-si îmbogãti cunostintele, de a-si dezvolta abilitãtile si de a alege calea cãtre institutii universitare de profil”, a transmis inspectorul general scolar, Cristiana Botan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.