10.3 C
Vaslui
20-mart.-2023

Municipiul Vaslui rãmâne, în continuare, fãrã o autogarã modernã

- Advertisement -

ÎN ASTEPTARE… Vasluiul, primul oras din judet ca numãr de locuitori, nu va avea în viitorul foarte apropiat o autogarã modernã. Anuntul a fost fãcut de cãtre primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavãl, care a declarat cã nu are cadru legal pentru a realiza o astfel de investitie pentru cã autogara deserveste transportul judetean, care apartine de institutia condusã de Dumitru Buzatu.

În prezent, existã o astfel de autogarã în oras, dar aceasta aratã însã ca dupã bombardament. A fost solutia de avarie pe care transportatorii au acceptat-o dupã ce clãdirea în care îsi desfãșura activitatea fosta autogarã a fost demolatã. În lipsa unor conditii minime, cãlãtorii sunt nevoiti sã stea în frig si ninsoare pânã când ajunge mijlocul de transport dorit. Aceastã situatie va mai dura ceva timp deoarece, conform primarului Vasile Pavãl, legea nu-i permite sã facã o astfel de investitie. „Autogara este un obiectiv care a fost solicitat si care cu regret spun cã nu îl pot trece pentru cã nu am cadrul legal. Avem în prezent o autogarã, dar nu e ceea ce trebuie pentru oras. Spun cã nu am cadrul legal deoarece Unitatea Administrativ Teritorialã Vaslui nu are nicio tangentã cu transportul judetean care se deruleazã prin acea autogarã. Obligativitatea noastrã este sã asigurãm transportul urban. Pentru acest tip de transport, noi avem infrastructura necesarã. Este important totusi ca municipiul resedintã de judet sã aibã o autogarã, de aceea vom cãuta solutii. Poate se implicã un om de afaceri sã facã aceastã autogarã, poate vom merge pe un parteneriat cu Consiliul Judetean, pentru cã el are legãturã cu transportul care se desfãsoarã prin autogarã. Din pãcate, autogara rãmâne un obiectiv pentru care nu am acum finantare” a declarat Vasile Pavãl. Municipiul Vaslui este principala destinatie a elevilor din mediul rural care doresc sã urmeze studiile liceale. În plus, cea mai mare unitate sanitarã, Spitalul de Urgentã Vaslui, primeste pacienti din toate comunele judetului. Cei care nu detin un autoturism merg cu autobuzul, iar de aici apar si problemele. Navetistii, elevii, persoanele cu probleme de sãnãtate, cu totii suportã intemperiile vremii, în spatii insalubre, transportul de persoane judetean si interjudetean desfãsurându-se mai rãu ca în comunism. Pânã la aeroportul de la Brodoc la care se gândesc autoritãtile vasluiene, ar fi bine ca aceleasi autoritãti sã gãseascã cât mai repede solutia si pentru o autogarã care sã se ridice la nivelul secolului în care trãim.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. Ar trebui sa va fie rusine ! Dar nu va este , va lipseste simtul omenesc, v-au amortit sufletul, creierul, inima sa spun ca e
    de caine, as jigni cailii!! Cum ati ajuns mai acolo in varful gramezii cu bani, si nu intelegeti ca asta este o prioritate! Ati avut temei legal sa demolati vechea autogara, sau sa vindeti terenul , nu stiu ce e acolo.. Lidl cumva? Hai aduceti-va aminte de unde ati plecat, ati avut norocul cu timpurile astea, dar roata se mai intoarce nene…. Unde mai bate inima voastra? Mai sunteti romani? Nu ar trebui sa va prinda somnul domnilor, autogara Vaslui e culmea NESIMTIRII, a lipsei de respect! NU VA MERITATI FUNCTIILE ! Dar poate iesiti la o pensie din alea .. speciale… dupa atata efort!

  2. Ce autogară ne trebuie domne nouă? Grija autogărilor o are nea mitică el se gândește la nevoile județului(tudorel, gabriela, anuța etc.etc.). Când am fost noi bogați ca să merităm o autogară cât de cât funcțională? Noi suntem săraci , merge și glodul , ce contează niște navetiști proști care probabil l-o și votat pe nea mitică, ce nea mitică se gândește numai cum să scoată din sărăcie populimea județului, nu la lucruri mărunte de doi bani. Hai că aveți tupeu nu glumă.

  3. Lăsați domne ,ce ne trebuie nouă autogară? Când am fost noi, vasluienii bogați ca să merităm o autogară? Lasă că merge și în glod, ce nea mitică grija asta o are, el se gândește la binele județului (tudorel , gabriela, anuța etc. etc.) și nu a populimii care face naveta și care în mare măsură l-o votat. Ce dracu! Grija asta o are el pe cap, el se gândește cum să ne scape de sărăcie domne!

  4. Haideti sa ne miram ca nu exista o autogara moderna in Vaslui, ca in Barlad lucrul acesta a devenit normalitate. Ni s-ar parea anormal sa faca ceva eminesta cenusie a orasului, IPS Bouroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.