Murgeni, orasul fãrã fotbal

Liga 4

DEZASTRU… Orasul Murgeni a fost de-a lungul timpului un centru puternic al fotbalului vasluian. Între timp însã, situatia a devenit una dezastruoasã. Murgeni, oras cu aproape 10.000 de locuitori, a rãmas fãrã echipã de fotbal, iar pe stadionul “Orãsenesc” nu se mai joacã fotbal, în mod organizat, de mai bine de trei ani de zile.

Una dintre echipele de traditie ale fotbalului judetean, Flacãra Murgeni, s-a desfiintat în 2017, dupã ce a retrogradat în Liga 4. Principalul motiv al acestei decizii a fost lipsa banilor, dupã ce Consiliul Local Murgeni a luat decizia de a nu mai spriji activitatea fotbalisticã din oras. Toate orasele din judet au echipe de fotbal, majoritatea în Liga a 4-a, cu exceptia Husului, care evolueazã în Liga 3. Situatia economicã este la fel de proastã în tot judetul, dar comune precum Gârceni, Muntenii de Jos, Solesti, Lipovãt sau Vãleni dau clasã Murgeniului, pentru cã au fãcut tot posibilul sã sustinã sportul local. La ultima participare în Liga a 4-a, în sezonul 2016-2017, Flacãra Murgeni s-a clasat pe ultimul loc, cu doar trei puncte obtinute, în 18 etape. Retrogadatã în Liga 5, cu mari probleme financiare, Murgeniul nu s-a mai înscris în editia 2017-2018 a Ligii 5.

Din istoria echipei Flacãra

În anii 1950-1951, “Breasla Pompierilor Voluntari” ai comunei Murgeni a înfiintat prima echipa de fotbal a actualului oras, cu activitate în fotbalul amator. În sezonul 1977-1978, Flacãra Murgeni a evoluat în Divizia C, pentru ca în 1986 sã câstige campionatul judetean de fotbal, dar si barajul pentru promovarea în Divizia C, 3-2 cu Metalul Roman.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ