1.4 C
Vaslui
04-dec.-2022

Muschetarii PSD de la Asociatia Buzatu SRL!

- Advertisement -

Sunt tineri, au carnete de partid la PSD si salarii bune

OAMENII LUI BUZATU… Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã (ADIV) a judetului Vaslui este o institutie plinã de bune intentii; si de membri PSD, în acelasi timp, pentru cã o institutie judeteanã care se alimenteazã din plin din cotizatiile amãrâtelor de primãrii din mediul rural are în componentã numai lipitori de afise la organizatia judeteanã condusã de Dumitru Buzatu. Vorbim de tineri promovati peste noapte pe functii executive si plãtiti regeste. Seful trezoreriei din PSD, Ciprian Trifan, este si contabil sef la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã, în timp ce liderul organizatiei de tineret a social-democratilor, Dragos Cazacu, este director de societate comercialã. În total, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã numãrã sapte angajati care consumã în 2013, atentie!, trei miliarde de lei vechi numai pentru salarii, ceea ce înseamnã o medie de 450 de milioane de lei de salariat. Pentru ca bãtaia de joc fatã de banul public sã fie completã, din ordinul lui Buzatu, care detine si functia de presedinte al ADIV, a fost angajat un anume Lucian Constantin Lehaci, „activ”, pe postul de… secretarã!

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã a judetului este o pepinierã de pesedisti, cu functii sau fãrã, pe care Dumitru Buzatu, în tripla sa calitate, de presedinte al organizatiei judetene PSD, presedinte al Consiliului Judetean si presedinte al asociatiei mentionate, o pãstoreste dupã cum vor muschii sãi. O demonstreazã modul în care sunt angajati cei care lucreazã aici, cel mai bun criteriu fiind cel al apartenentei la PSD. Si mai grav, aceastã asociatie, care functioneazã pe baza cotizatiilor plãtite de primãriile din judet, consumã aproape 70% din sumele încasate doar pe salarii, pentru cã fericirea pesedistilor trebuie sã fie mai presus de orice. Anul trecut, an de campanii electorale grele, în care toatã suflarea pesedistã din judet s-a concentrat pe campania lui Dumitru Buzatu, banii au curs din plin în conturile celor sapte angajati de aici. Conform unei situatii financiare a ADIV, care ar fi trebuit sã ajungã în atentia tuturor primarilor din judet care plãtesc cotizatii pentru asociatie, din cele 3,27 miliarde plãtite de primãrii drept cotizatii, aproape 2 miliarde s-au consumat numai pentru salariile lui Trifan, Cazacu and comp. Aproape 300 de milioane de lei vechi s-au dus pe plata combustibilului la masina de care dispune asociatia, cheltuialã care este trecutã succint drept „materiale consumabile, piese de schimb si cheltuieli cu combustibilul”. Asta înseamnã cã, pe lângã hârtie sau alte „consumabile” cumpãrate de asociatie, s-au achitat în jur de 20 de milioane de lei vechi pe lunã numai pentru benzinã la aceastã masinã, o sumã uriasã din orice unghi ai privi problema. Anul electoral 2012 s-a simtit din plin si la nivel de cheltuieli de protocol, adicã acele cheltuieli care scapã oricãror controale ale Curtii de Conturi sau altor institutii. Peste 470 de milioane de lei vechi s-au dus pe protocoale, comisioane bancare, taxe postale, telefoane, dar si deplasãri în interesul asociatiei, taxe si impozite pentru „autoturismul din dotare”.

Stiti cu ce se ocupã aceastã asociatie condusã de Buzatu?

Asociatia în cauzã deruleazã proiectul de selectie a deseurilor menajere, un proiect de peste 40 de milioane de euro. Pentru mediatizarea acestui proiect, s-au fãcut tot felul de clipuri video, prin care locuitorilor judetului li se spune sã foloseascã „compostoarele individuale din gospodãrie”, fãrã ca vreun cetãtean sã poatã spune clar ce sunt aceste echipamente si dacã existã în vreo gospodãrie din judet. Cert este cã, în 2012, înainte de a fi ales ca presedinte al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu spunea cã elaborarea proiectului „Sistem integrat de management al deseurilor solide în judetul Vaslui” are ca obiectiv general implementarea unui sistem integrat de gestionare a deseurilor în judetul Vaslui, care sã îmbunãtãteascã atât calitatea vietii cât si pe cea a mediului si sã corespundã, din punct de vedere al protectiei mediului, cu cerintele legislatiei române si europene. Ceea ce frapeazã la acest proiect mamut este suma trecutã la capitolul asistentã tehnicã UIP (unitatea de implementare a proiectului) si publicitate. Peste 35 de miliarde de lei vechi au fost dati unei firme din Bucuresti, XOR IT SYSTEMS Bucuresti, care a semnat un contract pe 17 luni cu Consiliul Judetean, însã nu se stie ce sumã s-a cheltuit pe publicitate, asa cum scrie în contract. Toate detaliile proiectului, cu acordul lui Buzatu, bineînteles, au fost semnate de Mãdãlina Nistor, managerul de proiect de la Consiliul Judetean, cea care a câstigat postul de director la Agentia de Protectia Mediului. Bineînteles, asociatia în cauzã se ocupã si de proiectul gropii de gunoi ecologice de la Rosiesti, un proiect foarte mare care acum se implementeazã în zona comunei Rosiesti.

Asa se vor cheltui banii publici ai asociatiei, în 2013

Supãrat cã presa scrie de minunata si nemaipomenita Asociatie de Dezvoltare Intercomunitarã a judetului, Buzatu a tocmit avocati, plãtiti tot din fonduri publice, care sã poarte ziaristii prin instante. Asa am aflat, din documentele depuse la instantã, cum stau treburile cu ADIV si ce bani are la dispozitie pe 2013. Bugetul de venituri si cheltuieli a asociatiei pe acest an, previzionat, se învârte undeva în jurul sumei de 10 miliarde lei vechi, din care 3 miliarde ar trebui cheltuite numai pe salariile celor sapte angajati ai lui Buzatu. Salariile brute înseamnã 2,2 miliarde, adicã o medie de 30 de milioane de lei pe lunã, salarii cu mult mai decente decât câstigã sãrmanii functionari de la Consiliul Judetean. Dar, asta nu mai conteazã, câtã vreme e vorba de sefi sau sefuleti din PSD, ca Dragos Cazacu sau Ciprian Trifan. Pentru protocol si reclamã, Buzatu si-a trecut suma de 250 de milioane de lei vechi, o sumã importantã care se va duce pe posturile de televiziune si ziarele obediente USL. Alte 250 de milioane se vor duce pe plata chiriei la sediul ADIV, adicã tot pentru CJ Vaslui, pentru cã asociatia functioneazã la Centrul de Afaceri, o altã institutie din subordinea presedintelui Consiliului Judetean. La capitolul „alte cheltuieli”, seful CJ Vaslui a trecut o sumã de 4,7 miliarde, însã fãrã a preciza despre ce este vorba.

Dumitru Buzatu si explicatiile penibile din instantã…

În fata judecãtorilor, Dumitru Buzatu, în tripla sa calitate, sustine cã este nevinovat si presa vrea sã-i punã piedici în fata Uniunii Europene. „Care este mesajul pe care vor sã-l lase ziaristii? Unul foarte simplu: liderii PSD din cel mai sãrac judet al Uniunii Europene se adãpostesc sub umbrela unor <<asociatii si organisme cvasi-fantomã>> pentru a pune mâna pe bani publici în scopuri exclusiv electorale. Creierul care pãstoreste aceastã asociatie <<cvasi-fantomã>> nu este nimeni altcineva decât presedintele PSD, Dumitru Buzatu, care <<papã>> în acelasi timp bani de la CJ Vaslui, în calitate de vicepresedinte (actiunea în instantã a fost initiatã în 2012, înainte ca Buzatu sã fie ales presedinte la judet, n.r.), dar si de la Asociatie, în calitate de presedinte”, asta sustin avocatii tocmiti de Buzatu în plângerea de la Judecãtorie. Un adevãr mai mare ca acesta nici nu se putea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.