8.8 C
Vaslui
22-mart.-2023

„Mutul cel mare”, închis la Psihiatrie!

- Advertisement -

MÃSURÃ Municipalitatea tine cu orice pret sã le ofere cetãtenilor sãi un festival cât mai plãcut în aceste zile, cu ocazia Zilelor Vasluiului. Sã fie siguri cã nu existã niciun element care sã deranjeze ordinea publicã, organizatorii au cãutat cele mai bune solutii. Una dintre acestea, unul dintre cei doi frati surdo muti care îsi fac veacul prin oras a fost ridicat, miercuri, de pe stradã, de cãtre un echipaj al Politiei Locale, si dus la Sectia de Psihiatrie unde i s-a fãcut internarea pe loc.

Potrivit organelor de ordine, acesta consumase alcool si devenise agitat asa cã s-a aplicat procedura. „A fost adus la noi conform protocolului cu Politia, pentru disturbarea linistii publice, nimic deosebit în el, pentru manifestãri discomportamentale în centrul orasului, a agresat persoane. Acum se simte bine, este sub tratament, din pãcate nu ia niciun fel de tratament acasã. A mai fost de vreo douã ori la noi, este mai mult un caz social decât de psihiatrie, dar când îmi vine cu proces verbal de la Politie, este peste capul meu, nu am ce sã-i fac, chiar dacã vreau sã-i dau drumul”, a declarat Dragos Vochin, seful Sectiei de Psihiatrie Vaslui. Seful Politiei Locale Vaslui, Sorin Catanã, a confirmat cã unul din muti a fost „ridicat” si predat la Psihiatrie. „Fãcea scandal si perturba linistea publicã, astfel încât am decis sã-l ducem acolo”, a declarat acesta.

Fratii Stãnescu, crescuti pe cont propriu

Cei doi frati surdo muti, Ionut si Bogdan Stãnescu, în vârstã de 19, respectiv 20 de ani, le sunt cunoscuti vasluienilor, acestia putând fi vãzuti în fiecare zi prin zona centralã a orasului, pe unde se plimbã, sau se fac utili pentru cei care au nevoie de ajutorul lor, primind în schimb bani sau de-ale gurii. Comunicarea cu ceilalti se face greu din cauza handicapului, deseori prin gesturi bruste sau tipete pe care unii oameni le considerã agresive, chiar dacã se încearcã o conversatie amicalã din partea lor. Ei s-au nãscut în comuna Rosiesti, mai au un frate si o sorã, mai mici decât ei, tatãl lor a murit cu multi ani în urmã, iar mama le este plecatã în strãinãtate, lãsându-i în voia sortii. Pe vremea când erau minori, Ionut si Bogdan erau cazati la Scoala de Surzi din Vaslui, de unde au fost nevoiti sã plece când au devenit majori, de atunci fiind nevoiti sã se descurce. Ei au mai fost internati în Sectia de Psihiatrie Vaslui, însã nu din vreo cauzã medicalã, ci pentru cã nu aveau niciun adãpost.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.