spot_img
27.5 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Muzeul din Bârlad anuleazã programul dedicat Noptii Muzeelor. Din respect fatã de public, organizeazã câteva activitãti

- Advertisement -

DECIZIE… Muzeul „Vasile Pârvan” a anuntat cã activitãtile pregãtite pentru Noaptea Muzeelor nu vor mai avea loc. „În acest an, o bunã parte a institutiilor muzeale din România, nu îsi vor mai deschide larg portile cu prilejul Noptii Muzeelor. În conditiile în care truditorii din sistemul muzeal, ca urmare a lipsei de întelegere si respect a mai marilor rii, au decis sã boicoteze evenimentul derulat an de an. Angajatii institutiei noastre au aderat, absolut firesc, la aceastã initiativã, astfel tot ce ne propusesem pentru atât de asteptatul eveniment, nu se va mai realiza”, a transmis directorul muzeului, Mircea Mamalaucã. De asemenea, acesta a mai precizat cã „din respect pentru publicul si colaboratorii nostri am decis, totusi, ca o parte din ceea ce prevãzusem pentru evenimentul Noaptea Muzeelor sã realizãm în cadrul proiectului Ziua Muzeelor, care se va derula tot în data de 18.05.2024, dar la alte ore”.

Astfel, sâmbãtã, 18 mai, ora 11.00, la sediul central al muzeului, va avea loc o întâlnire cu artistul timisorean Valeriu Sepi, un talentat pictor si grafician. Pe lângã calitatea de artist plastic, Valeriu Sepi a fost un important membru al legendarei formatii rock românesti, PHEONIX. De data aceasta însã, publicul din Bârlad va avea privilegiul de a-l cunoaste mai bine, în calitatea sa de artist plastic, cu o carierã care consemneazã participarea la numeroase expozitii personale si de grup, în tarã si strãinãtate. Prezintã dr. Maria Bilasevschi, critic arte vizuale.

Expozitiile permanente si temporare vor putea fi vizitate pânã la ora 16.00

La ora 12.00, melomanii se vor putea întâlni cu muzica clasicã, într-un concert în care protagonisti vor fi violonistul Adrian Gheorghiu si pianista Andreea Morosanu, care ne propun mai multe lucrãri din repertoriul celebrilor compozitori Georg Friederich Handel, Wolfgang Amadeus Mozart, Fritz Kreisler, Jules Massnet, Henryk Wieniawski. Spectacolul va avea loc la Pavilionul Expozitional „Marcel Guguianu”. Programul va fi completat în intervalul 12.30 – 14.00 cu observatii astronomice, la soare, care se vor derula la Observatorul astronomic aflat în imobilul din str. Republicii nr. 235. De asemenea, doritorii vor putea viziona, dupã momentul vernisãrii expozitiei amintite, expozitiile permanente si temporare gãzduite în cele patru locatii, din cadrul sectiilor de istorie-arheologie, artã, memorialisticã si stiintele universului si ale vietii, respectiv în sediul central al institutiei, din str. Vasile Pârvan nr. 1, Pavilionul Expozitional „Marcel Guguianu”, sediul din str. Republicii nr. 235 si locatia Casa Sturdza. Programul de vizitare, al expozitiilor permanente si temporare, gãzduite în cele patru locatii se va încheia la ora 16.00.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Niste nesimtiti! Ar trebui dati toti afara si angajati altii.
    Pai mai „desteptilor”, daca nu va mai convin salariile de ce nu va dati demisia si va angajati in alta parte? De ce stati acolo si blocati posturile aiurea? Poate sunt altii mai tineri care vor sa lucreze acolo!
    Oricum angajatii de la muzeul din Barlad sunt semi-analfabeti, ei nu au decis pentru ei, au vazut pe la TV sau pe Tik-Tok ca cei de la muzeele mari din tara vor sa boicoteze si profita si ei, poate primesc si ei un ciolan.
    Sa va fie rusine!
    Demisia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.