Muzeul Judetean vrea sã angajeze secretarã cu studii superioare, Buzatu sprijinã demersul: “La Consiliul Judetean numai portarul mai are studii medii”

SMECHERIE… Ramona Mocanu, managera Muzeului Judetean, si Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, vor sã ridice nivelul de pregãtire al angajatilor pe care îi au în subordine, anganjând, mai nou, secretare cu studii superioare. Gurile rele de prin oras spun cã postul a fost deja dat, iar sefa muzeului ar fi ridicat stacheta pentru a se înscrie cât mai putine persoane la concurs.

SE CAUTÃ PERSONAL CU CARTE… Unul dintre cele mai dezbãtute proiecte de hotãrâre ale sedintei de Consiliu Judetean de vineri l-a reprezentat cel privind transformarea postului de secretar dactilograf (studii medii) din cadrul Muzeului Judetean “Stefan cel Mare” Vaslui, în referent de specialitate, cu studii superioare, grad profesional debutant. În expunerea de motive se precizeazã cã noua secretarã care urmeazã sã fie angajatã va avea, printre altele, urmãtoarele sarcini de serviciu: gestionarea agendei managerului, formularea de rãspunsuri la e-mailurile primite de la colaboratori, întocmirea corespondentei, sau organizarea, programarea si obtinerea confirmãrilor pentru întruniri, audiente si vizite conform agendei de lucru a managerului. Date fiind aceste sarcini, consilierii din opozitie nu au ratat ocazia sã o întrebe pe Ramona Mocanu, directoarea Muzeului Judetean, prezentã si ea la sedintã, de ce are nevoie de o secretarã cu studii superioare pentru a-i gestiona agenda si a rãspunde la e-mailuri. Printre cei care au rãspuns la aceastã întrebare a fost si Dumitru Buzatu. Acesta a declarat cã în toate institutiile trebuie sã creascã gradul de pregãtire al angajatilor si a dat exemplu chiar Consiliul Judetean, acolo unde “numai portarul mai are studii medii”.

Cel care a întrebat-o pe directoarea Muzeului Judetean de ce are nevoie de o secretarã cu studii superioare a fost consilierul Miticã Afteni, de la USR-PLUS. Iar rãspunsul Ramonei Mocanu nu s-a lãsat prea mult asteptat. “Pentru cã asa mi s-a pãrut normal în acest moment si la vremurile pe care le trãim, ca un secretar, care nu îndeplineste doar rol de dactilograf, sã aibã studii superioare. Secretara care a fost pânã acum este o doamnã care a iesit la pensie. Am considerat cã un om care se angajeazã în institutia noastrã si care o fisã de post destul de stufoasã sã fie ceva mai pregãtit decât o persoanã care are doar studii medii”, a rãspuns sefa Muzeului Judetean. Aceasta nu i-a convins nici pe consilierii PNL cã transformarea postului de secretar dactilograf cu studii medii în referent de specialitate cu studii superioare ar fi una justificatã. “Dacã ne uitãm în fisa postului vom observa cã sarcinile acestei secretare nu prea sunt compatibile cu cele ale unei persoane cu studii superioare. Gestionarea agendei managerului poate fi fãcutã sI de cãtre o persoanã cu studii medii, de asemenea si încheierea de procese verbale. Nu ne-ati convins, prin urmare votul nostru va fi în consecintã”, i-a transmis consilierul liberal Gheorghe Viziteu directoarei muzeului.

“Putem angaja si persoane cu sase clase, dar nu cred cã ar fi indicat”

Dupã mai multe discutii în contradictoriu, a luat cuvântul si Dumitru Buzatu, care a tinut sã le reaminteascã celor prezenti în salã cât de bine pregãtit profesional este personalul Consiliului Judetean. “Ideea generalã este cã în institutiile noastre trebuie sã crestem gradul de pregãtire al angajatilor pe care îi avem. Altfel, putem angaja persoane si cu opt clase, poate chiar si cu sase clase sau mai putin. Nu cred cã ar fi chiar cel mai potrivit pentru cã vorbim de o institutie care din punct de vedere administrativ indicã nivelul cel mai înalt din teritoriu. Tin sã vã amintesc cã în Consiliul Judetean numai portarul are studii medii si asta pentru cã nu am gãsit unul cu studii superioare. A fost o propunere ca o persoanã care urmeazã sã se angajeze într-o institutie de culturã sã aibã un grad mai mare de pregãtire, având în vedere cã va primi mai multe îndatoriri, nu întocmeste doar procese verbale”, a spus Buzatu.

Gicu Huzum, de la Pro România, urecheat de Emil Dorin pentru cã a votat cu opozitia

În momentul votului, cele douã tabere si-au mentinut pozitiile exprimate în timpul dezbaterilor, singura notã discordantã fãcând-o consilierul Gicu Huzum, de la Pro România, care a votat cu PNL. Pozitionat în spatele lui Emil Dorin, acesta a fost mustruluit de colegii de partid, care l-au taxat pentru cã a ridicat mâna în momentul nepotrivit. “Da’ ce are dom’le? De ce sã nu se angajeze o persoanã cu studii medii?” l-a întrebat Huzum pe Dorin. “Hai, bre nea Gicu, esti cu noi sau nu esti?” l-a întrebat seful sãu de partid. Cei doi au mai purtat o discutie aprinsã si pe hol, iar dupã revenirea în salã, Gicu Huzum s-a comportat precum cel mai fidel soldat si nu s-a mai abãtut de la linia partidului.
15 COMENTARII

 1. Hai sa angajam in toate institutiile statului numai pe cei cu 8 clase, inclusiv parlamentarii si directorii, sa le dam salarii mai mici si sa ramana Citu cu bani la buget.

  • Cu facultăți sh nu tot 8 clase au ?
   Daca vor studii sa angajeze din facultatile de stat, sau macar pe cei cu studiile la zi
   Sunt pline instituțiile de crve si prostan pilosi cu tidule de facultati care nu-s in stare de nimic, fac numai prostii si mereu trebuie altii sa muncească in locul lor

 2. Chiar și Anuța ( secretara lui Buzatu) are facultate. E curios însă cum s-a putut școli mai departe (liceu) întrucât nu a reușit o notă de trecere pentru examenul de capacitate ( 8 clase) pentru că teoretic nu poți face liceul fara capacitate.Probabil este excepție pentru membrii PeSeDe.

 3. Acest demers/initiativa reprezinta o bataie de joc la adresa banului public si a contribuabilului. De indivizi de aceasta teapa trebuie sa ne debarasam.

 4. Ramona o educatoate de 2 lei de la Osesesti cu facultate la x si 0 vrea sa angajeze o secretara care nu are liceul cu bac. A prezentat la facultate o diploma falsa de absolvire a liceului, verificati si va convingeti. C. J. o adunatura de politruci rosii, analfabeti functionali cu facultati la x si 0.

 5. Poza din articol arată că un tomberon de gunoaie infect. Domnii de la vremea Noua trebuie dați în judecată pentru expunerea gunoaielor in public.

 6. Cu ce garantează o facultate gen spiru haret ca absolventul e mai pregătit ?
  Majoritatea s-au dovedit a fi tămâie.
  Trebuia sa lase la liber pe minim de pregătire, n-aveau decât sa se înscrie la concurs si cu doctorate, concursul decidea, cum fac ei acum practic limitează accesul persoanelor cu studii medii deși ar putea fi mult mai bune și pregătite.

  • Condiția e făcuta special pentru neamurile si pilele calificate la cu.rul vacii.
   Ele n-au nici o intrare in alte parti.
   Si cu o facultate pe bune cine dracu se duce secretara ? rămâne fix cine trebuie

 7. Da de la PÎSÎDÎ ,PÎNÎLÎ o fatucă cu de toate ….oare o să mai scape judeţul ăsta de fosilele astea mafiote ancorate în trecut fără viziune ?

 8. Era frumos sa ne spună Buzatu câți dintre angajații CJ au facultatea făcută la zi și câți o au făcută la subsolul Casei de Cultură.

 9. Cu Spiru Haret….mulți încuiați și tupeiști inculți cu S.H. au fost promovați în justiție,armata,poliție și mai rău în administrație…Praf și pulbere s a ales pe unde au ajuns…ca după tătari poate mai rău…

LĂSAȚI UN MESAJ