Nadia Comăneci, primul interviu în presa scrisă din România după 10 ani! Povestea fabuloasă a primului „10” din istoria gimnasticii.

Nadia Comăneci este cea mai medaliată sportivă din istoria României la Jocurile Olimpice. Gimnasta a oferit unul dintre cele mai emblematice momente din istoria sportului la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, când a obținut prima notă de 10 din istorie! Tabela nu era programată să arate nota maximă, astfel că pe afișaj a apărut celebrul 1,00! 

Avea să fie primul 10 dintr-o serie de 7 note maxime la acea ediție a Jocurilor Olimpice. A câștigat trei medalii de aur la Montreal, o medalie de argint și una de bronz. Peste patru ani, la Moscova, Nadia avea să își îmbunătățească palmaresul olimpic cu alte patru medalii: două de aur și alte două de argint. Cu 9 distincții la JO, Nadia Comăneci este cea mai medaliată sportivă din istoria României.

Chiar și după retragere, cota de popularitate a Nadiei Comăneci era în creștere. A fost prima româncă inclusă în memorialul International Gymnastics Hall of Fame, în 1993. Este implicată în mai multe asociații caritabile și considerată de mai multe publicații de specialitate, cea mai bună gimnastă din toate timpurile.

Nadia Comăneci, primul interviu în presa scrisă românească după 10 ani: „Jocurile Olimpice au reprezentat cel mai mare vis”

Episodul 25 al seriei “Olimpicii României” este unul special. Nadia Comăneci a acordat un interviu exclusiv pentru FANATIK în care a explicat povestea primei note de 10,00 din istoria gimnasticii la JO, a vorbit despre munca pe care a depus-o pentru a fi cea mai medaliată româncă la Jocurile Olimpice, despre decăderea și renașterea gimnaticii românești, dar și despre bucuriile și provocările carierei.

Doamna Nadia, puteţi să ne spuneţi ce înseamnă pentru dumneavoastră Jocurile Olimpice?

– Jocurile Olimpice reprezintă pentru orice sportiv testul suprem, cea mai râvnită medalie. Fiecare sportiv muncește din greu pentru a ajunge la Olimpiadă și visează la un loc pe podium. Și pentru mine, Jocurile Olimpice au reprezentat cel mai mare vis. …https://www.fanatik.ro/nadia-comaneci-primul-interviu-in-presa-scrisa-din-romania-dupa-10-ani-povestea-fabuloasa-a-primului-10-exclusiv-19441544
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ