spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Ne pregătim de război? CJ Vaslui adoptă un document important, încadrat în categoria “secret de serviciu”

- Advertisement -

PREGĂTIRI… Consiliul Județean Vaslui adoptă, săptămâna aceasta, un document important. Este vorba despre Monografia economico-militară a județului Vaslui. Aceasta cuprinde, printre altele, lista cu adăposturile și sistemul forțelor de protecție în situații de urgență, lista unităților de cazare și alimentație publică, precum și unitățile de asistență medicală. “Prin aprobarea acestei monografii se asigură suportul necesar susținerii efortului de apărare, de asigurare a ordinii publice și securității naționale, pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență și de criză cu care ne-am putea confrunta. Resursele umane și materiale identificate în monografie, centralizate cu ajutorul Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Vaslui, prevăzute a fi utilizate în caz de mobilizare sau de război, pot fi folosite și la instituirea stării de urgență sau de asediu, precum și pentru prevenirea, localizarea și înlăturarea urmărilor unor dezastre, după caz, conform legii”, se arată în proiectul de hotărâre privind aprobarea monografiei. Documentul este încadrat în clasa de secretizare “secret de serviciu” și poate fi consultat numai pe bază de autorizație de acces la documente clasificate.

Autoritățile administrației publice județene sunt obligate de lege să întocmească, să actualizeze și pună la dispoziția centrelor militare județene Monografia economico-militară a județului. “Precizăm că monografia economico-militară a județului reprezintă o bază de date cu informații referitoare la principalele elemente geografice și de infrastructură, resurse materiale, energetice și umane, precum și alte date și informații din cadrul unităților administrativ-teritoriale necesare pentru susținerea efortului de apărare, asigurarea ordinii publice si securității naționale, pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență și de criză, precum și pentru acordarea Sprijinului Națiunii Gazdă (HNS) în cadrul acțiunilor cu statele membre NATO și partenere.

Special pentru structurile în domeniul apărării

Monografia este destinată structurilor cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale în vederea îndeplinirii atribuțiilor și responsabilităților legale, a organizării, planificării și elaborării documentelor programatice (planuri, scenarii, concepte, sinteze, studii și evaluări strategice) care servesc la fundamentarea deciziilor liderilor militari, implementarea programelor și proiectelor politico-militare și militare asumate la nivel național și internațional, precum și în conducerea acțiunilor Armatei României pe timp de pace, în situații de criză și/sau la război. În conformitate cu prevederile legislației sus-menționate, Consiliul Județean Vaslui, împreună cu Structura Teritorială pentru Probleme Speciale Vaslui, pe baza informațiilor solicitate și primite de la structuri/entități cu atribuții specifice în domeniile de interes pentru forțele sistemului național de apărare, a întocmit Monografia economico-militară a Județului Vaslui, ediția 2024, document încadrat în clasa de secretizare “secret de serviciu”. Monografia economico-militară a Judetului Vaslui, prin informațiile pe care le poate oferi, poate deveni un multiplicator de forță și are ca principală menire facilitarea luării deciziilor și sprijinire a comandanților, pe toate treptele ierarhice, pentru planificarea și conducerea acțiunilor militare cu maximum de eficientă și consum minim de resurse, în împrejurările care impun astfel de decizii, dar și pentru prevenirea, localizarea și înlăturarea urmărilor/ efectelor unor dezastre/catastrofe naturale sau provocate”, se arată în proiectul de hotărâre privind adoptarea monografiei economico-militară a județului Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

 1. Nu cred ca CJ Vaslui are specialiști sa faca o monografie. Va redau din dex ce inseamna si cine poate face o monografie. Monografia (franceză monographie; greacă μονογραφία monographía) este un studiu științific amplu asupra unui subiect anumit, tratat detaliat și multilateral, din toate punctele de vedere.

  Monografiile sunt, în general, lucrări de o mare complexitate, ele operând cu date și cifre ce cuprind toate sferele vieții spirituale și social-economice ale unei localități sau arii geografice mai largi și ale comunităților lor umane. Ca urmare, autorii lor trebuie să fie oameni cu multă împlinire intelectuală, capabili ca ani de zile să se supună unui regim aspru de studiu, analiză și sinteză a datelor documentare care penetrează trecutul, decenii, secole și chiar milenii, aceasta în raport cu vechimea subiectului.[1]

 2. Bună seara !

  Ma întreb retoric ,oare niște știri pozitive sunteți capabili sa prezentați!?? Ori sunteți țintiti numai pe porcăriile din politica și tot felul de nenorociri.
  Poate ar fi bine sa angajați la redacție un psiholog…
  Ar face foarte bine tuturor ceva pozitiv…

 3. Ne-om trezi și-n plin război, cu mizeriile noastre de politicieni, care bagă-n bățul prin gard de 2 ani la Putin , prin leneșul de la Cotroceni..
  .Populația sărăcește, nimic din ce se promite nu se realizează și avem și un posibil război.
  Cu trepanații de la vârfuri, nimic nu e imposibil!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.